Spisested etterforskes for menneskehandel

Politiet etterforsker et spisested på Hedmarken for mulig menneskehandel. To ansatte ved spisestedet er varetektsfengslet. Det er en kvinne og en mann i 30-åra som er arrestert. De jobbet begge på et populært spisested på Hedmarken. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Publisert

Men ingen av dem har arbeidstillatelse i Norge. De har ingen registrert boligadresse, ingen bekjente, ingen id-papirer og veldig lite penger å overleve på.

Etter det HA forstår skal ikke de to ha noen forhold rundt sin tilknytning til landet og arbeidsstedet i orden. De har, for det første, ikke tillatelse til å arbeide i landet. De har ingen registrert boligadresse, ingen bekjente, ingen identifikasjonspapirer og veldig lite penger å overleve på. De har tilsynelatende vært prisgitt jobben de har hatt på det aktuelle stedet, skriver HA.

Oppdaget de de på ansettelsesforholdene

Ifølge avisen lurer politiet på om de har vært her frivillig, eller mot sin vilje.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si så mye om saken, fordi etterforskningen er i en innledende fase. Saken skal ha kommet til overflaten fordi politiets utlendingsenhet har sett nærmere på ansettelsesforholdene på spisestedet.

Pågrepet 28. september

Kvinnen og mannen i 30-åra er fengslet på bakgrunn av utlendingsloven, fordi det er mistanke om at de ikke har lovlig opphold i landet. Politiet har planer om å sende dem ut av landet etterhvert.

Begge ble pågrepet 28. september.

Les hele saken på Hamar Arbeiderblads nettside

"
Powered by Labrador CMS