HurtigrutenNordlys6

Dramatisk for Nordlys på kaia i Ålesund

Fire mann fra et nederlandsk team har nå klart å få på plass fire pumper som skal få vannet ut av Hurtigrute-skipet Nordlys på kaia i Ålesund. To personer er omkommet, deriblant en lærling fra Honningsvåg, og to personer er alvorlig skadet etter den eksplosjonsartede brannen. Alle var mannskap på båten.

Publisert

Hurtigruteskipet Nordlys på vei ut fra havnen i Harstad søndag morgen, 11. september 2011 - på vei sørover mot Ålesund. (Foto: Morten Holt)

- Vår hovedmistanke er at det har skjedd en eksplosjon i maskinrommet, sier fungerende politimester Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

De siste timene har krengningen avtatt noe, og det er nå håp om å berge skipet. Fem pumper er satt i sving, og litt etter klokka 12 fredag klarer de å pumpe mer vann ut av skipet enn det som går inn.

Det gikk i går ut en melding om at Radisson Blu Ålesund skulle åpnes igjen i dag tidlig. Dette medfører ikke riktighet. I en pressemelding fra Rezidor heter det at politiet fortsatt ber hotellet om å holde stengt inntil båten er sikret.

Du kan lese fortløpende oppdatering i saken på netsidene til blant annet VG,Dagbladet, Sunnmørsposten,NRK.no og TV2.no.

"

Hurtigruteskipet Nordlys på vei ut fra havnen i Harstad søndag morgen, 11. september 2011. (Foto: Morten Holt)

Powered by Labrador CMS