Berlevågfralufta

Berlevåg kan få nytt hotell

Det forfalte Fjærtoftbruket har i et par tiår vært Berlevågs største skamplett. Men nå er nye eiere klar til å overta. Nå kan det bli hotell i det gamle fiskebruket.

Publisert

Berlevåg (bildet) kan få nytt hotell. (Foto: Morten Holt)

Berlevågs politikere er så oppsatte på å bli kvitt det til de grader skjemmende Fjærtoftbruket, at de vil bruke flere millioner på prosjektet. Så langt har kommunen betalt 820 000 kroner for å fjerne asbestplatene på ytterveggene. Og tidligere denne uken vedtok et enstemmig kommunestyre å bruke ytterligere to millioner, skriver Finnmarken.no.

Sårt tiltrengt hotell

Nå er planen at Berlevåg skal få et nytt flott turistanlegg med hotell, noe som er mangelvare i bygda etter at. Etter at Anchor Hotell la ned driften for noen år siden er det per i dag to overnattingssteder i Berlevåg, Berlevåg Pensjonat & Camping og Kjølnes fyr.

I tillegg finner du Kongsfjord Gjestehus i Kongsfjord, ikke så langt unna.

I tillegg til hotell ser de nye eierne også for seg å lage til en skikkelig storsal til kulturformål. Det vil også være plass til annen næringsvirksomhet.

Les om Berlevåg Pensjonat & Camping her

Les om Kongsfjord Gjestehus her

Du kan lese mer om Kjølnes fyr like utenfor Berlevåg i det kommende nummeret av Horeca, nummer 3 2012

Bli abonnent på Horeca her

Buskerud-firma

Det er selskapet Nomitek i Sætre i Buskerud som står bak kjøpet av Fjærtoftbruket og alle andre bygninger og eiendommer som Arctic Fiskeriservice Berlevåg har. Kjøpesummen er hemmelig, men sannsynligvis nær null.

Og nå har kommunestyret altså vedtatt å gi 950 000 kroner i støtte og én million i egenkapitallån. Sistnevnte er å betrakte som tilskudd, siden pengene ikke skal betales tilbake. Men kommunen får en pantobligasjon på beløpet.

Les hele saken på Finnmarken.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS