NordlandItaliaJægerHansen

Nordlandsmat mat på menyen i Italia

Tørket reinkjøtt servert av Svein Jæger Hansen falt i smak hos brødreparet Francesco og Marco Di Ruscio. Mat fra Nordland falt i smak hos kresne italienere under matmessen Tipicitá i Fermo i Italia.

Publisert

Mat fra Nordland falt i smak hos kresne italienere under matmessen Tipicitá i Fermo i Italia. Svein Jæger Hansen nummer to fra venstre. (Foto: Privat)

– Interessen har vært helt enorm for det vi har å tilby og tilbakemeldingene svært gode. Vi føler oss nesten litt som stjerner her, sier Svein Jæger Hansen etter en hektisk dag på kjøkkenet.

Svein Jæger Hansen (midten). (Foto: Privat)

Han er kjøkkensjef på Rica Meyergården Hotell i Mo I Rana, men de siste dagene har han tilberedt og presenterte røykelaks, ”stoccafisso”, rein og lammekjøtt fra Nordland for italienerne under den store matmessen Tipcitá, som setter søkelys på mat, reiseliv og produkter fra Marche-regionen i Italia.

Faktisk så gjorde han det så bra at han på søndag ble kåret til æresmedlem i det italienske tørrfisklauget, med eget forkle og vimpel som bevis.

Nordland fylkeskommune

Jæger Hansen var med i Nordland fylkeskommunes delegasjon som besøkte Marche-regionen nylig, ledet av fylkesråd for næring Arve Knutsen, fylkesordfører Sonja Steen og leder av næringskomiteen, Bent Eriksen.

Bakgrunnen for besøket er en samarbeidsavtale mellom Nordland fylkeskommune og Marche-regionen.

Historiske bånd mellom Italia og Nordland

– Det er sterke historiske bånd mellom Italia og Nordland, og da særlig Lofoten. Stikkordet i denne sammenheng er tørrfisk. De tre første hurtigruteskipene etter krigen ble bygd i byen Ancona i Marche og betalt med tørrfisk fra Lofoten! sier Jæger Hansen.

Det har lenge et samarbeid mellom Vågan kommune og Ancona som har ble løftet opp på et regionalt nivå med samarbeidsavtalen mellom Nordland fylkeskommune og regionen Marche i 2010.

Betyr mye at Nordland

– Jeg tror det betyr mye at Nordland er representert på en slik messe. Vi får promotert våre flotte matprodukter og i tillegg får fylket markert seg som en reiselivsdestinasjon. Dette er med på å styrke og videreføre kontakten mellom våre to regioner, sier Bent Eriksen, som gledet seg stort over interessen for nordnorsk mat og opplevelser på Tipicitá.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS