Samefolketsdag

Med smak av vidda

Mandag 6. februar er Samefolkets dag, en tradisjon elever ved Nes barneskole på Hedmark har lært å holde i hevd. Fast takst på menyen er: Festmåltidet bidos og hjemmelaget multefromasj. Hermed oppfordres alle landets skoler til å gjøre det samme.

Publisert

– La ungene få være med å markere Samefolkets dag, oppfordrer Marit Sendstad ved Nes barneskole.

- Jeg synes vi skylder samisk kultur den respekten, sier Marit Sendstad.

Som lærer i Mat og helse ved Nes barneskole, har hun innført samisk festmåltid på skolekjøkkenet denne første uken i februar. Da lages ekte bidos med kortreiste råvarer og reinsdyrkjøtt fra de åpne vidder.

Samefolkets dag markeres dessuten med en egen utstilling.

Kunnskapsløftet

- Vi har mye å lære av hvordan de vet å gjøre nytte av hele dyret. Ungene synes i det hele tatt det er stas å lære om urbefolkningens kultur. Dessuten er det programfestet i Kunnskapsløftet, sier hun.

Oppfordringen fra Nes til skoler rundt i hele landet er derfor: Vær med og marker Samefolkets dag og sett Reindriftsamenes festmiddag på menyen!

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS