ClarionHotelTrondheim2
ClarionHotelTrondheim2

Clarion Trondheim med unike lysekroner

Lysekroner bygget av 27 000 biter er nå på plass i det nye Clarion Hotel i Trondheim. Hotellet på Brattøra åpnes 27. april.

Publisert

Clarion Hotel Trondheim. (Illustrasjon: Space Group Arkitekter)

Under oppføringen av det nye Clarion Hotel på Brattøra i Trondheim ble nye produksjonsteknikker tatt i bruk for å realisere de ambisiøse planene som lå i designet.

– Vi er fantastisk stolte over hotellet, og synes det er utrolig å se hvordan alle fagdisipliner sammen har levert sitt ytterste for å bygge et hotell i verdensklassen, sier Gro Bonesmo, partner hos arkitektkontoret Space Group.

27 000 deler

De 12 unike lysekronene i kongresshallen er over tre meter i diameter, kan heves og senkes, og består av 27 000 ulike deler. Det er arkitektene selv som har tegnet denne, mens Oslo CST har produsert delene.

30 000 kvadratmeter

Det nye hotellet i Trondheim blir på hele 30 000 kvadratmeter. Da Space Group leverte sitt bidrag til arkitektkonkurransen i 2006 hadde det arbeidstittelen ”The Choice of the Stars”. Navnet henspiller på den tredimensjonale stjernelobbyen i midten som binder sammen fire frittliggende bygninger. Hotellet er inspirert av de store katedralene i Europa, med et stort rom i midten.

– Dynamisk romfølelse

– Stjernelobbyen gir en dynamisk romfølelse med en triangulert gullfarget stjerne som svever over. Taket er av 50 prosent aluminium og 50 prosent kobber, samme legering som brukes i euroen. Metallruller på 250 kilo ble heist opp på taket, før 20 blikkenslagere fra Trondheim jobbet for å få det på plass.

– Å jobbe på tvers av tradisjon, den nyeste teknologien og kompromissløs design er arkitekturens fremtid, fortsetter Bonesmo.

Sky-lignende fasade

Petter A. Stordalen med nok en nyåpning.

Kongressfasaden har en grafisk modellering som har blitt laget av 1200 ulike laserkuttede plater, noe som har vært mulig på grunn av nye produksjonsteknikker. Den sorte fargen står i kontrast til de sky-lignende fasadene til hotellet.

Bygget har en sterk miljøprofil og er et klasse A-bygg. Godt plassert står det på 24 000 meter betongpæler. Bygget bruker varmepumpe med sjøvann til oppvarming og kjøling av bygget.

Mot havet

Landskapsdimensjonen har vært gjennomgående for hele konseptet, fra det nære til det åpne. Og hotellet har ingen front eller bakside, det er henvendt mot byen og fjorden i alle retninger.

– Designet av hotellet tar utgangspunkt i atriumhotellet, men hotellet har her fått en ny og sterk identitet, vi har vridd alle blokker slik at hvert rom får inn lys og utsikt til byen og fjorden, forklarer Bonesmo.

Utviklingen av den nye bydelen Brattøra

Clarion Hotel Trondheim kommer i godt selskap i den nyutviklede bydelen som blant annet huser Rockheim og Pirbadet.

– Vi er glade for å ha fått muligheten til å ta del i utviklingen av Brattøra. Et område hvor det satses på arkitektur og design. Nå ser vi frem til at hotellet skal brukes og ”eies” av Trondheims innbyggere. Å sitte i skybaren vil uten tvil være en opplevelse i seg selv, derfra kan man se over Trondheimsfjorden til Munkholmen, rundt til fjellene og Nidarosdomen, sier en entusiastisk Bonesmo.

400 rom

Hotellet åpner 27. april. Clarion Hotel Trondheim får 400 hotellrom og konferansekapasitet for 2000 mennesker, restaurant, skybar og møtefasiliteter.

Samarbeidspartnere i Trondheim er Realinvest, EC Dahl Eiendom, OptiMan, Nordic Choice Hotel og Skanska.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS