RicaKokker
RicaKokker

Rica dominerer NM i kokkekunst

Over halvparten av NM-finalistene i kokkekunst i september i år representerer Rica-hotellene i Trondheim. I tillegg har også en av de heteste forhåndfavorittene med bronsemedalje i de to siste utgavene, Martin Sveian, bakgrunn fra Rica Nidelven i Trondheim. Også i NM i servitørfag er Rica Nidelven representert.

Publisert

Ricas sju representanter i NM i kokkekunst: Første rekke fra venstre Mads Georg Risan, Håkon Solbakk og Håvard Klempe. Andre rekke fra venstre Sigve Eliassen og Bjørnar Buserud (alle de fem førstnevnte fra Rica Nidelven Hotel). Videre står Reneè B. Fagerøy og Thomas Borgan fra Glassgården Brasseri og Grill i Rica Bakklandet Hotel. (Foto: Rica Hotels)

Sigve Eliassen, Bjørnar Buserud, Håvard Klempe, Håkon Solbakk, og Mads Georg Risan representerer alle Rica Nidelven, mens Thomas Johansen Borgan og Reneé B. Fagerøy representerer Rica Bakklandet/Glassgården Brasseri og Grill.

Espen Teigseth fra Rica Nidelven Hotel har dessuten kvalifisert seg til NM-finalen i serveringsfag, som arrangeres samtidig med NM i kokkekunst.

– En god dokumentasjon

– Vi kan vel si at dette er en ny dokumentasjon på at vi har etablert et fantastisk godt faglig kokkemiljø og at vi tar hotellfaget på alvor. Vi har etablert det som kanskje er ”Norges Beste Hotellkjøkken”, med fem kokker i NM-finalen. Rica Bakklandet er en dessuten en ”knoppskyting” fra Rica Nidelven og befester matstrategien med to kokker i årets finale – i sitt første driftsår, sier en stolt regiondirektør for Rica Hotels Midt-Norge og administrerende direktør på Rica Nidelven, Bjarte Gjerde.

NM for 23. gang

12 deltakere skal konkurrere om den prestisjetunge tittelen og HM kongens pokal i det 23. norgesmesterskapet i kokkekunst. Konkurransen arrangeres denne gang på Storhusholdningsmessen Meny 2012 i Trondheim 26. og 27. september.

Bjarte Gjerde. (Foto: Morten Holt)

Christian André Pettersen er tittelforsvarer.

Les også: Christian A. Pettersen vant NM i kokkekunst 2011

Treretters meny

Kokkene skal komponere en treretters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer. Alle hovedråvarer blir utlevert på konkurransedagen. Seks av deltakerne skal i aksjon den første dagen, de resterende seks den andre dagen.

Det meste av tørrvarer vil finnes på stedet. Spesielle råvarer må deltakerne selv ta med seg, etter avtale med arrangør.

"

Les også: Ørjan Johannessen vant NM i kokkekunst 2010

Dette er deltakerne:

Følgende deltakere er plukket ut av juryen til finalen:

Sigve Eliassen, Rica Nidelven, Trondheim

Bjørnar Buserud, Rica Nidelven, Trondheim

Håvard Klempe, Rica Nidelven, Trondheim

Håkon Solbakk, Rica Nidelven, Trondheim

Mads Georg Risan, Rica Nidelven, Trondheim

Thomas Johansen Borgan, Rica Bakklandet/Glassgården Brasseri og Grill, Trondheim

Reneé B. Fagerøy, Rica Bakklandet, Glassgården Brasseri og Grill, Trondheim

Odd Ivar Haglund, Brasseri Fengselet, Hønefoss

Martin Sveian, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger

Sebastian S. Engh, Vertshuset Curtisen, Halden

Stig Harris Fagerholt, Gastronomisk Institutt, Stavanger

Christian Andre Pettersen (tittelforsvarer)

Les mer om norgesmesterskapet her

"
Powered by Labrador CMS