HotelstarsUnionIllustrasjonsfoto
HotelstarsUnionIllustrasjonsfoto

Malta med i Hotelstars Union

Turistdestinasjonen Malta er det 12. europeiske landet og det første søreuropeiske landet som er tatt opp som medlem i den felleseuropeiske stjernemerkingsordningen Hotelstars Union (HSU).

Publisert

Malta publiserte mandag en revidert lovgivning for overnatting som et resultat av deres tilslutning til Hotelstars Union. Maltas tiltredelse ved det siste HSU møtet i Wien, er en milepæl i HSU sin utvikling. Fellesskapet, som ble grunnlagt 2009 i Praha, teller nå 12 europeiske land fra Sverige i nord til Malta i sør. Med felles kriterier for hotellklassifisering, har HSU lykkes i å tilby gjester og hotelierer et transparent og sammenliknbart system i Europa, så vel som å synliggjøre ulike regioners kulturelle og klimatiske krav.

Presidenten av den østerrikske hotellorganisasjonen, og dette års leder av HSU, Klaus Ennemoser,ser på denne fleksibiliteten som en styrke for den felleseuropeiske stjernemerkingsordningen:

– På den ene siden har vi klart å skape et harmonisert system med felles regler, på den annen side har vi innarbeidet nødvendige forskjeller på hotellene i de ulike markedene.

Det som gjør det spesielt med at Malta nå har tiltrådt ordningen er i Ennemoser sin mening at HSU sin felles stjernemerking nå ligger til rette for å spres over hele Europa.

– Spesielt i dagens samfunn, hvor vi mer og mer snakker om turistdestinasjonen Europa, trenger vi ikke bare en felles profil, men også en styrket felles forståelse av produkt og service. HSU har implementert dette nå i 12 europeiske land. Dette kan alle medlemmene bekrefte.

Kent Nyström, president i HOTREC – den europeiske paraplyorganisasjonen for hoteller, restauranter og kaféer, legger til:

– Hotelstars Union er et av de beste eksempler på vellykkede markedsstyrte initiativer i Europa. Harmonisering av hotellklassifiseringskriterier på kryss av landegrenser er en vanskelig oppgave når vi tar hensyn til geografiske og kulturelle forskjeller. Likevel har dette initiativet bevist at markedsaktørene kan effektivt overvinne slike store utfordringer uten store byrder.

I tillegg til det nye medlemmet Malta og grunnleggerlandene Østerrike, Tsjekkia, Tyskland, Nederland, Sverige, Sveits og Ungarn, er også Estland, Latvia, Litauen og Luxembourg medlemmer.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS