The Thief Foto Knut Ramstad
The Thief Foto Knut Ramstad

Norsk hotell ble Årets europeiske reiselivsmarkedsfører

The Thief på Tjuvholmen i Oslo er kåret til Årets europeiske reiselivsmarkedsfører av HSMAI European Awards. Hotellet fikk også prisen for beste PR-arbeid, det utdelingen fant sted tirsdag kveld på Jumeirah Carlton Tower i London.

Publisert

Årets europeiske reiselivsmarkedsfører 2014: The Thief. (Foto: The Thief)

– Vi behandler gjestene som rockestjerner, og rockestjernene som gjester. Tusen takk, det er en stor ære å ta denne prisen tilbake til Oslo og alle «Tyvene», sier hotelldirektør på The Thief, Jarle Moen.

– The Thief har gjort alt etter boken, og mer til, og har på svært kort tid greid å markere seg stort internasjonalt, på en fremragende måte. En måte som gjør at vi i bransjen i Norge er stolte av The Thief og den jobben de har gjort, sier Ingunn Hofseth i HSMAI.

Velfortjent seier

The Thief her ved Claas N. Mäder, Jarle Moen og Siri Løining Kolderup, stakk av med den gjeveste prisen under utdelingen av HSMAI European Awards i London tirsdag kveld. (Foto: Gunnar Kopperud/Netta Nyman, PhotoWalk/Konferansefotografering)

Blant medlemmene i den europeisk sammensatte juryen, var det liten tvil om hvem som fortjente kveldens gjeveste pris. Juryen begrunnet markedsførerprisen slik, oversatt til norsk:

«Markedsføring har vært gjenstand for endring. Massemedienes sammensetning er ikke hva den en gang var, for inntil få år siden. Nå er det på nettet du finner de siste nyhetene. Opinionsledere, helter og stjerner er self-made, og grupper finner hverandre på bakgrunn av felles interesser, ikke geografiske begrensninger eller mediebedrifter. Annonsørene kan ikke lenger kverne budskapet gjennom media, i håp om at sentralbordet begynner å gløde. Samtidig har det aldri vært så lett for annonsørene å nå et verdensomspennende publikum, som det er nettopp nå. Dette har Årets europeiske reiselivsmarkedsfører forstått, gjennom dristig bruk av PR og sosiale medier, for å møte gjestene der de er, på deres egne betingelser, og med riktig budskap til rett tid. Gjennom sine handlinger, har de demonstrert betydningen av dialog med gjestene. Vinneren av betegnelsen Årets europeiske Reiselivsmarkedsfører-pris fortjener også ros for sitt uslåelige arbeid for varemerket de representerer. Å «leve» varemerket, er en avgjørende faktor».

PR-prisen

PR-prisen begrunnes, også oversatt til norsk, med:

«Enkelte av oss har et stort talent for historiefortelling. Som ved et trylleslag, forvandler de små og store begivenheter til den ene fantastiske fortellingen etter den andre. Det virker så tilforlatelig og naturlig, men mesteparten er nøye gjennomtenkt og tilrettelagt. I en verden av beretninger, fins det noen få som skiller seg ut, syns juryen. Årets vinner er definitivt en av dem, med en imponerende samling fantastiske historier om seg selv, har de, om og om igjen, klart å fange medias oppmerksomhet, nasjonalt, så vel som internasjonalt – med beskjedne midler og i løpet av kort tid. På den måten har den selvskrevne vinneren etablert et solid renommé, ved hjelp av sitt ekstremt effektive PR-arbeid. Et utmerket eksempel, til etterfølgelse for hele næringen. Årets gull i kategorien Public Relations går til The Thief og The Thief Story».

De andre prisvinnerne på HSMAI European Awards var:

Sosiale medier

Gull: Comfort Hotels

Best in Class-teknologi – Revenue Management

Gull: Accor

Best in Class- teknologi – Innovasjon

Gull: Skyscanner

Den digitale vinner

Gull: Louvre Hotels

Juryen

Juryen har bestått av:

Peter O’Connor, Professor at ESSEC Business School, juryformann Professor Dr. Bård Tronvoll, Professor of marketing at Hedmark University and CTF- Service Research Center at Karlstad University Hans Poortvliet, Managing Director HSMAI Holland Kerstin Pötzsch, Director International Sales, Robinson Club and leader for the European National Advisory Board in Germany Michael Nowlis, Dean at Center for Corporate and Professional Education, Stevens Institute of Technology Alex Gibson, Assistant Head of School, Dublin Institute of TechnologyIngunn Hofseth, President, HSMAI Europe

Pressemelding

Powered by Labrador CMS