Rørosmat pris
Rørosmat pris

Rørosmat fikk Bygdeutviklingsprisen 2014

Rørosmat er tildelt Bygdeutviklingsprisen 2014. Prisen på 250 000 kroner ble delt ut av statsråd Sylvi Listhaug og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth under en tilstelning på den norske ambassaden i Berlin – i forbindelse med oppstarten av Grüne Woche.

Publisert

Statsråd Sylvi Listhaug. (fra venstre), styreleder i Rørosmat Ingulf Galåen, daglig leder i Rørosmat, Kristin Bendixvold og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge. (Foto: Vidar Alfarnes)

– Rørosmat, som er i den absolutte Norgeseliten innen lokalmat og reiseliv, er en verdig vinner, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Bedriften fra Sør-Trøndelag trakk det lengste strået i konkurransen om den nasjonale Bygdeutviklingsprisen til Innovasjon Norge for 2014.

Har lykkes

– Rørosmat er en god representant for den spennende kreativiteten og nyskapingen som skjer i og i tilknytning til landbruket, og et uttrykk for at langsiktig strategisk samarbeid mellom bedrifter gir resultater, legger Krohn Traaseth til.

– For en landbruks- og matminister med stor tro på gründerskap og skaperkraft i landbruket, er det en stor glede å kunne dele ut prisen til en bedrift som har lykkes på denne måten, uttaler Sylvi Listhaug.

En stor honnør

– Vi ser på prisen som en stor honnør for at Rørosmat har hatt en klar strategi som er fulgt opp, og som vil være til stor inspirasjon framover, seier Kristin Bendixvold, som er daglig leder i Rørosmat.

Langsiktig samarbeid gir resultater

Rørosmat ble etablert i 2003. Lokale pionerer hadde da allerede arbeidet i flere år for å fremme lokal mat og samarbeid om markedsføring i salg. Siden oppstarten har 15 medlemsbedrifter blitt til 31, som i dag har til sammen over 100 årsverk og over 200 millioner kroner i samlet omsetning.

Powered by Labrador CMS