Forsiden på den sjette utgaven av Horeca i 2022. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets sjette Horeca-magasin

Årets sjette magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne høstutgaven.

Forsiden på den sjette utgaven av Horeca i 2022. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Astrid Regine Nässlander har blitt lagt merke til for den jobben hun har lagt ned, først på Manshausen og senere med sin egen bedrift, Høst Matverksted.

Horeca har besøkt henne i Steigen. I denne utgaven kan du lese om foredlingsbedriften Høst Matverksted, og du kan også lese portrettet med lokalmatentusiasten fra nord.

Les mer i Horeca nummer 6 2022.

Der fortiden møter fremtiden

I Steigen, ytterst i havgapet utenfor Nordskot, finner du også boutique-hotellet Villa Haugen.

Unni Johnsen og John Magne Birkeland kjøpte stedet for å ha det som et feriested.

Men planene ble endret, og nå har Villa Haugen blitt et av de mest eksklusive hotellene på Nordlandskysten.

Dette er stedet der fortiden møter fremtiden.

Les mer i Horeca nummer 6 2022

– Storkjøkkenbransjen må ta mer miljøansvar

– Storkjøkkenbransjen er en miljøversting. Det ligger så mange muligheter som ikke utnyttes. Med de lave strømprisene vi har hatt i Norge frem til nå, har det blitt gjort for altfor lite, mener Egil Johansen, som driver konsulentselskapet Norsk Storkjøkken AS.

– Kjøkkenet er et kraftkrevende og forurensende element i et bygg. Derfor har vi i Norsk Storkjøkken et stadig sterkere søkelys på løsninger som krever mindre energi og gir mindre utslipp av forurenset luft og vann, sier han.

Les mer om temaet i Horeca nummer 6 2022

Lángos inntar gatene

Den kommer fra Ungarn, men er blitt Sveriges beste gatemat.

Vær forberedt på at kjappe lángos-måltider også kommer til å ta opp konkurransen med kebab og burritos i Norge.

Les mer om lángos i Horeca nummer 6 2022

Sommerro har åpnet

Et av Norges aller fineste hoteller, Sommerro, åpnet i september. Men dette er ikke bare et hotell.

Sommerro huser i dag seks restauranter, to barer, 231 hotellrom og -suiter, møte- og selskapslokaler og kulturscenen Lysverker Scene. Bygget rommer også en stor velværeavdeling på 1400 km2 med moderne behandlingsrom, medlemsgym og det fredede Vestkantbadet, som først er ferdig renovert 1. november.

Les mer i Horeca nummer 6 2022

Indigo i Vadsø – og Portugal

«Han Bedi» pendler nesten 6000 kilometer mellom sine to restauranter i Vadsø og i Ferragudo i Portugal.

– To herlige steder og to herlige land. Jeg er heldig som kan skape glede og nytelse lengst nord i Norge og lengst sør i Portugal, sier Paramjeet Singh Bedi (59), mest kjent som «han Bedi i Vadsø».

Les mer i magasinet Horeca, nummer 6 2022

Tema akevitt

September har blitt den store akevittlanseringsmåneden. Nå slippes også svært mange av juleakevittene allerede i den første høstmåneden.

I denne utgaven, der vi har satt søkelyset på de norske akevittene, kan du lese om flere av lanseringene denne høsten.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 6 2022

Andre større artikler

Du finner også større artikler om Norsk Vinskue 2022 og om cognac og whisky. Du kan også lese en stor artikkel om kantineselskapet Coor, samt Eik Servering, som har som mål å bli «Norges råeste» restaurantkonsern.

I høst har selskapet, som ble etablert i 2021, kjøpt Lava Oslo. Det betyr en totalomsetning på rundt en halv milliard kroner.

Typebedrift i dette nummeret er Herangtunet på Heggenes i Valdres.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge, BFSN og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS