Mange alpinanlegg i Norge har åpnet, som her i Trysil. (Foto: Morten Holt)

Rekordstor og rekordtidlig alpinåpning

Denne helgen blir den store åpningshelgen for mange alpinanlegg i Norge. Alt ligger til rette for en meget god og lang sesong for de norske alpindestinasjonene.

Publisert

– Etter uker med kuldegrader og godt snøfall kan vi endelig konstatere at en lang rekke alpinanlegg over hele landet kan tilby åpne heiser og bakker kommende helg, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, som representerer 95% av alpinbransjen i Norge med sine 210 medlemmer.

Kvitfjell er i gang. (Foto: Arkiv)

Blir en lang sesong

Noen anlegg har allerede snikåpnet med snø fra i fjor som Geilo og Beitostølen. Kvitfjell åpnet litt torsdag – som et forskudd på den store åpningshelgen, og listen er lang over anlegg som åpner fredag og lørdag.

– Det er veldig gledelig å kunne tilby våre gjester et så godt tilbud så tidlig på sesongen. At det i tillegg har vært så gode forhold for snølegging, at vi med stor sikkerhet kan si at forholdene er lagt til rette for at de anleggene som har kunnet åpne er godt sikret over juleferien, er jo veldig hyggelig både for gjestene våre som får en lengre sesong, og for alpinbransjen, sier Sylling Clausen i en pressemelding.

Fnugg.no

Alpinbransjens nye digitaltjeneste fnugg.no har samlet alle anleggene som har satt åpningsdato på forsiden av tjenesten, for å gi publikum enkel tilgang og oversikt. Bakgrunnen for tjenesten fnugg som er en app og en webløsning, var å vise mangfoldet i alpinanlegg vi har i Norge, samt å daglig kunne tilby publikum oppdatert informasjon, værmelding og føreforhold direkte fra anleggene. Hele 127 anlegg vises nå i tjenesten, fra helt sør i Norge til Alta i nord.

Les også: Norsk alpinanlegg lanserer appen Fnugg

Beitostølen, med Bjørnar og Atle Hovi i spissen, er i gang- (Foto: Morten Holt)

– Ved å lage fnugg ønsket vi å inspirere folk til å komme seg ut både i sitt næranlegg, og til kanskje å legge helgeturen eller ferier til mange av de fine større destinasjonene i Norge, som vi mener har et svært godt tilbud, sier Sylling Clausen. som var prosjektleder for tjenesten på vegne av styret i Alpinanleggenes Landsforening.

Tjenesten er utviklet av det norske firmaet Making Waves. Tjenesten er reklamefri og det er ansatte ute i anleggene som oppdaterer snømengde, priser, åpningstider og forhold i bakkene daglig.

Høy grad av snøsikkerhet

– Nå som kronekursen spiller på lag med oss, og det er blitt vesentlig dyrere for nordmenn å dra på ferie til alpene, håper vi naturligvis på nok en god sesong i alpinbransjen. Tilbudet er forbedret i mange anlegg også i år, og vi har virkelig noe for et hvert ferdighetsnivå å tilby i Norge, i tillegg til unike opplevelser som å stå på ski ned mot fjorder, eller i kort avstand fra byene. Vi ligger som kjent langt nord på jordkloden, det betyr at vi kan tilby høy grad av snøsikkerhet i våre store anlegg. Dette er naturligvis viktig for oss i markedsføringen også mot tilreisende fra andre land, sier Sylling Clausen.

– Å kjøre alpint eller snowboard i dagens varierte tilbud, gir også positiv innvirkning på både helse og felles opplevelser ute, og kjennes fort i låra for de som kanskje ikke har vært ute på flere sesonger, sier generalsekretæren i Alpinanleggenes Landsforening.

Her finner du listen over alpinanleggene med åpne tilbud denne helgen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS