Mokk Gård. (Foto: Visit Innherred)

Reiselivsnettverk på Innherred

– Vi ser ikke lengre på hverandre som konkurrenter, men som samarbeidspartnere, sier Kristin Wåtland Delbekk som sammen med mannen Kjell, driver Mokk Gård i Ogndal.

Publisert
Mot Inderøy. (Foto: Steinar Johansen)

På Innherred i Nord-Trøndelag, har en rekke reiselivsbedrifter, med bidrag fra Innovasjon Norge Nord-Trøndelag, startet et nettverk med felles salg og markedsføring av opplevelser mot bedriftsmarkedet.

– Vi inspirerer hverandre og finner styrke i å stå sammen og jobbe sammen for å selge gode produkter tilpasset markedet, sier Kristin Wåtland Delbekk på Mokk Gård.

Fra Inderøya med utsikt sorøver utover Trondheimsfjorden. (Foto: Morten Holt)

Felles nettverk

På Innherred i Nord-Trøndelag, har en rekke reiselivsbedrifter, med bidrag fra Innovasjon Norge Nord-Trøndelag, startet et nettverk med felles salg og markedsføring av opplevelser mot bedriftsmarkedet.

– Vi er mange små bedrifter som ikke nødvendigvis har tid til å sitte hver for oss og lage tilbud og pakker og selge oss selv, så det å ha en profesjonell aktør som gjør det for oss er viktig. Det er jo salg som gir inntekt og mat på bordet, sier Delbekk.

Gangstad Gård. (Foto: Gangstad Gård)

Websider blir stadig mer omfattende, og tilbud står i fare for å komme bort om en ikke spisser kommunikasjonen mot ulike målgrupper. Visit Innherred AS koordinerer og jobber for bedriftene ut mot næringslivet og opprettet nylig en egen webside med fokus på tilbudene bedriftene har til næringslivet.

Fra Skjækerfjella.

Tjenestenavet Visit Innherred

Et solid knippe overnatting-, servering-, og aktivitetsbedrifter på Innherred, har gjennom arbeidsmøter og workshops med Tjenestenavet Visit Innherred, jobbet målrettet med produktporteføljen sin.

Sammen har de kommet frem til hva som gjør dem unike i konkurranse med andre bedrifter. Ved å samarbeide har bedriftene utviklet en variert og spennende meny med aktiviteter, møtesteder, mattilbud og overnatting, heter det i en pressemelding.

Fra "Den gylne omvei" i Nord-Trøndelag. Her fra Husfrua. (Foto: Morten Holt)

– Dette har gitt oss større kunnskap om hvem vi er som bedrift, hva vi er gode på og hvem de andre bedriftene er og hva deres produkter består av, sier Delbekk.

– Det inspirerer oss. Sammen bygger vi en sterk region som kan ta markedsandeler på bedriftsmarkedet regionalt og nasjonalt, sier daglig leder for Tjenestenavet Visit Innherred, Anne Haga.

Område med lang historie

– Det som gjør Innherred spesielt i både nasjonal og regional sammenheng er naturen, kulturen og historien, sier Haga. Stiklestad har en sentral plass i norsk historie. Helt siden Olav den Hellige falt i i slaget mot bondehæren i 1030, har Stiklestad vært møteplass og arena for viktige kamper. Matkulturen er rik og prisbelønnet og naturen vill, vakker og langt mer tilgjengelig enn man kanskje tror.

Mangfoldig næringsliv

– Reiselivsnæringen må se opp og fram samtidig som vi jobber i det daglige og må lykkes ved hver kundekontakt. Dette gjør arbeidet utfordrende og spennende. Innherred som region har et mangfoldig næringsliv inkludert Norges tredje største industripark i Verdal. Vår målsetting med satsingen er å gi bedre oversikt på det som finnes rett utenfor døra, og samtidig tiltrekke oss bedrifter utenfra. Ta gjerne kontakt om det er tilbud dere savner - kanskje finnes det allerede likevel eller vi kan motivere til nytenkning! Det er samspill som skaper utvikling. Det ville gavnet alle parter, sier Haga.

Les mer på Tjenestenavet.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Tjenestenavnet Visit Innherred

* Tjenestenavet Visit Innherred har kontor på turistkontoret i Steinkjer, rett ved kjøpesenteret Amfi, samlokalisert med Kystriksveien reiseliv. Totalt har Tjenestenavet fem ansatte, samt sommervikarer.

* Tjenestenavet Visit Innherred AS driver også turistkontor for Verdal, Levanger, Steinkjer, Inderøy og Snåsa.

* Tjenestenavet jobber med innsalg til ulike kundegrupper og skreddersyr på forespørsel opplevelser for grupper i alle størrelser. For bedriftsmarkedet setter Tjenestenavnet sammen helhetlige opplevelser for bedrifter som skal ha kurs- konferanse, samlinger, egne arrangement eller andre sosiale aktiviteter.

* I tillegg jobbes det til enhver tid aktivt med en rekke prosjekter for å utvikle reiselivet i regionen.

Les mer på Tjenestenavet.no

 

Powered by Labrador CMS