Figgjo med prestisjetung designpris

Figgjo er tildelt Red Dot Design Award for sin kaffeserie Figgjo Oslo.

Publisert
Tim Wendelboe.

Serien er utviklet i samarbeid med den verdenskjente baristaen Tim Wendelboe og designet av Kristin H. Ihlen.

Bildetekst

– Figgjo Oslo og kaffekoppene vi har utviklet vil fullstendig endre kaffeopplevelsen. Ved å lage tre ulike kopper får vi frem og forsterker hver enkelt kaffe og den særegne smaken, sa Wendelboe da Figgjo Oslo ble lansert høsten 2015. Han ønsker å få frem unike smaksopplevelser når folk drikker kaffe.

Fange trender og tilfredsstille smakskrav

– Målet med Figgjo Oslo var å fange opp kaffetrender og å tilfredsstille smakskravene til kresne baristaer og deres kunder. Vi tenkte at Figgjo Oslo skulle levere for kaffe det et godt glass gjør for vin. Med Figgjo Oslo klarte vi nettopp dette, på en lekker og elegant måte som vi nå blir belønnet for, sier administrerende direktør i Figgjo, Simmer Vikeså, i en pressemelding.

Han viser til at prisen har stor betydning som bekrefter at Figgjo har kommet et skritt videre som designbedrift.

Glade Figgjo-ansatte etter at Figgjo Oslo er tildelt Red Dot Design Award.

– Utmerkelsen styrker Figgjos posisjon som en ledende trendsetter og vår evne til å bringe nye og utfordrende produkter ut i markedet. sier Vikeså.

Høythengende pris

Figgjo har også tidligere mottatt den anerkjente prisen Red Dot Design Award (Figgjo Form og Figgjo Planet). Det er uavhengige og frittstående designere som sitter i juryen, og har denne gangen vurdert 5200 ulike nominerte produkter.

– Vinnerne viser med sine produkter en ekstraordinær designkvalitet, og i tillegg er design en integrert i innovative løsninger, påpeker dr. og professor Peter Zec, grunnlegger og president i Red Dot Award.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Figgjo AS

* Figgjo AS er en tradisjonsrik porselensfabrikk som holder til på sør-vest kysten i Norge, nær Stavanger, og som i 2016 markerer sitt 75-årsjubileum.

* Figgjo AS har flere ganger mottatt Merket for god design, sist i 2014, og den internasjonale prestisjeprisen Red Dot Design Award.

* Figgjo AS eksporterer 40 prosent av produksjonen til blant annet Europa, USA, Midtøsten, Asia og Sørøst-Asia.

* Porselen fra Figgjo AS er attraktivt for profesjonelle kokker og produsenten er en stolt sponsor av kokkelandslagene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland, Sveits, Italia og Ungarn.

* Les mer på Figgjo.no

 

Powered by Labrador CMS