Samarbeidet mellom Arctic Train og Flåm vil styrke et helhetlig reiselivstilbud til både nordmenn og internasjonale turister heile året. (Foto: Arctic Train)

Flåm AS blir medeier i Arctic Train i Narvik

Flåm AS, en av Norges største reiselivsaktører, går inn som eier i Arctic Train med en eierandel på 33,5 prosent, og har opsjon på å øke eierdelen til 51 prosent.

Publisert
Flåm AS blir medeier i Arctic Train. Fra venstre Karl Aksel Vik (Taraldsvik AS, styreleder i Arctic Train Holding), Solrun Hjelleflat (daglig leder i Flåm AS), Kjetil Strand (daglig leder i PRS Holding AS) og Per Strand (styreleder i PRS Holding AS). (Foto: Arctic Train)

Arctic Train i Narvik opererer turisttog på Ofotbanen, Norges nordligste jernbane, og er regnet som en av Europas vakreste togreiser – på samme måte som Flåmsbanen.

– Det har vært en fantastisk spennende reise så langt, og vi gleder oss til å få Flåm AS inn som medeier og samarbeidspartner. Sammen skal vi gjøre Arctic Train til et fyrtårn i nordnorsk reiseliv. Nå skal vi videreutvikle Arctic Train, og gjøre Narvik til et enda mer attraktivt reisemål. Flåm er høyt respektert i reiselivsbransjen, og vi ser fram til å dra nytte av erfaringene og kunnskapen de innehar, sier styreleder i Arctic Train Holding, Karl Aksel Vik.

Styrke norsk reiselivs posisjon

Togreisen fra Narvik til Sverige regnes som en av verdens vakreste togreiser. (Foto: Arctic Train)

– Vi har utviklet Flåm til å bli et av verdens mest attraktive turistmål med Flåmsbanen som grunnlag. Nå vil vi være med på utviklingen i Narvik, og investeringen i Arctic Train er første steg på veien. Dette vil styrke norsk reiselivs posisjon internasjonalt med flotte togopplevelser både i fjordene og i Nord-Norge, sier administrerende direktør i Flåm AS og konsernsjef i Aurland Ressursutvikling, Solrun Hjelleflat.

Allerede i gang og ny styreleder

Samarbeidet er allerede i gang, og Flåm AS vil gå inn med to styremedlemmer i selskapet. Arve Tokvam frå Flåm AS blir ny styreleder i Arctic Train Holding AS.

Eierstrukturen i Arctic Train Holding AS vil etter emisjonen se slik ut: PRS Holding AS (33,25 %), Taraldsvik AS (33,25 %) og Flåm AS (33,5 %).

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS