Hotellrommene på Radisson Blu Hotel Tromsø er nyoppusset. (Foto: Radisson Hotel Group)

Klar for nordlysturistene

Radisson Blu i Tromsø har renovert alle rommene denne sommeren. Tidligere er møte- og konferanselokalene, resepsjonen og fasaden nyoppusset. Hotelldirektøren gleder seg over sitt «nye» hotell og ser frem til en travel høst- og vintersesong med mange nordlysturister. 

Publisert
Utsikt fra ett av rommene mot Ishavskatedralen og naturen rundt. (Foto: Radisson Hotel Group)

– Resultatet har blitt så fint, sier hotelldirektør for Radisson Blu Hotel i Tromsø, Aart Niemans.

269 rom er pusset opp

Sommermånedene har gått med til å pusse opp alle 269 rom. Resultatet er rom i nordisk design, der komfort og utsikt står i sentrum.

Ikke noe å si på utsikten fra treningsrommet på det nyoppussede hotellet i Tromsø. (Foto: Radisson Hotel Group)

– Med store vinduer og utsikt over byen og den fantastiske naturen, samt myke sittegrupper og sofaer kan gjestene få oppleve det aller beste av byen, fra sitt eget rom, skryter hotelldirektøren.

Populært for utenlandske turister

De siste årene har vinterturismen i Norge fått et betydelig løft. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at antallet utenlandske turister som overnatter ved hotellene i Nord-Norge har økt kraftig.

– Her kan vi takke naturen for hjelpen. Nordlyset har veldig populært blant turistene. Et massivt promoteringsarbeid fra mange ulike aktører har virkelig bidratt til å sette destinasjonen på kartet, også i utlandet, sier Niemans, som tidligere har vært hotellsjef i Brussel og arbeidet både i Amsterdam, Nederland og Los Angeles.

Nyoppusset hotellrom på Radisson Blu Hotel Tromsø. (Foto: Radisson Hotel Group)

– Vi gleder oss til å vise frem nordlyset og vår uslåelige natur, sier hotelldirektøren begeistret.

Det er også flere restauranter på hotellet, deriblant populære «Yonas Pizzeria & Catering», «Charly's Restaurant & Bar» og «Rorbua Pub». Hotellet har også et treningssenter med badstue i 10. etasje, med utsikt over fjorden og Ishavskatedralen.

Radisson Blu Hotel Tromsø er helrenovert. (Foto: Radisson Hotel Group)

Arktiske eventyr

«Hotellet ligger fem minutter fra Langnes flyplass og er et egnet utgangspunkt for gjester som vil på arktiske eventyr. Det er gangavstand til byens attraksjoner og om vinteren kan nordlyset oppleves fra hotellets glassbro», heter det i en pressemelding.

«Alle de 269 rommene og suitene er innredet med lyse, farger i lys grå, beige og hvit. Moderne løsninger og trendy lamper gir rommene det lille ekstra, både av komfort og estetikk. Bordplatene er i marmor og på veggene henger lokal kunst. Lenestolene fra Ekornes inviterer gjestene til å slappe av og nyte utsikten. Med godt om lagringsplass, er rommene egnet for gjester som reiser langt. Rommene har mange strømuttak og hotellet tilbyr gratis trådløst internett, slik at gjestene kan se på film, høre på musikk og surfe på internett», heter det videre i meldingen.

Energismarte løsninger

Nylig renoverte også hotellet hele møte- og konferanseavdelingen. Hotellet huser også Tromsøhallen, som er den største bankettsalen i Tromsø, med plass til opptil 650 i teaterstil, 440 i klasseromstil og 450 for banketter.

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen, sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 prosent da møte- og konferanseavdelingen be pusset opp. Av energisparende tiltak slås blant annet lyset automatisk av når møterommene ikke brukes. 400 vinduer i hotellet er skiftet ut til trelags, lydtette vinduer og flertallet av de mer enn 10 000 lyspærene er byttet ut med led-pærer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS