Fra venstre Andreas Myhrvold, Sebastian Myhre, Inger Renathe Østmo og Gunnar Hvarnes. (Foto: Christian Gjerdevik Vassdal)

Tre nye landslagskapteiner

Sebastian Myhre, Andreas Myhrvold og Inger Renathe Østmo er kapteiner på de tre norske kokkelandslagene de neste fire årene (2021-2025).

Andreas Myhrvold, som blant annet har vært coach for Christian A. Pettersen (bak) i Årets kokk, er ny kaptein for det norske juniorlandslaget. (Foto: Morten Holt)

De leder henholdsvis seniorkokkelandslaget, juniorkokkelandslaget og «Kokkelandslaget Community Catering».

Myhre, Myhrvold og Østmo tar over for henholdsvis Christer Rødseth (kokkelandslaget), Gunnar Jensen (juniorkokkelandslaget) og Thomas Ekenes-Fosback (Community Catering-landslaget).

Kapteiner med bred erfaring på Michelin-nivå

Sebastian Myhre er ny kaptein for det norske kokkelandslaget. (Foto: Heidi Fjelland)

Norges nye kokkelandslagskaptein Sebastian Myhre driver til daglig Stallen og Fyr Bistronomi & Bar i Oslo, og har tidligere arbeidet på Michelin-restauranter som Feinschmecker, Re-Naa og og Per Se.

Myhre har også vært kjøkkensjef for den norske ambassaden i London og Washington D.C. Han har fått flere utmerkelser, blant annet topplasseringer i norsk og nordisk mesterskap for lærlinger, NM i kokkekunst, World Cup og Årets kokk. Myhre var tidligere på det norske kokkelandslaget i perioden 2004-2008.

Han har også bakgrunn fra Gastronomisk Institutt.

Tar over som kaptein på juniorlandslaget

Andreas Myhrvold, som nå skal være kaptein for juniorlandslaget, er nå kjøkkensjef for ostehuset. Også han har bakgrunn fra restaurant Feinschmecker, og har også arbeidet sammen med manager Gunnar Hvarnes på Spiseriet på Stavanger konserthus. Han har også erfaring fra Statholdergaarden, Charles & De, Restaurant Oscarsgate, Solsiden og Gastronomisk Institutt.

Han er også tidligere vinner av Culinary World Cup, da han sammen med nåværende manager Gunnar Hvarnes vant gull i kokke-OL 2008. Myhrvold utfyller Hvarnes på en god måte, og har gode, pedagogiske evner som han vil dele med juniorkokkelandslagets sine unge talenter.

Første kvinnelige kaptein

Inger Renathe Østmo (nummer to fra høyre), blir Norges første kvinnelige kaptein på et kokkelandslag. (Foto: Eirik Nilssen, arkiv)

Ingen Renathe Østmo, som arbeider for ISS, er Norges første kvinnelige landslagskaptein på et kokkelandslag.

Inger Renathe Østmo. (Foto: NKL)

Hun var også med på det norske Community Catering-landslaget som deltok i OL i Tyskland i februar i år.

Østmo har vært med på Community Catering-landslaget siden starten i 2018. Hun var også med i det første kantine-NM, som ble arrangert i 2017. Hun er til daglig fagansvarlig Kjøkkensjef i ISS. Hun er fra Lødingen i Nordland, gikk læretiden på Restaurant Du Verden i Svolvær, og har siden 2015 arbeidet og bodd i Oslo.

De nye kapteinene ble presentert av manager Gunnar Hvarnes i Figgjos lokaler fredag formiddag.

Drivende gode kokker - med god faglig bakgrunn

– Kapteinene er svært viktige brikker i kampen om norske medaljer, og jeg mener vi har funnet frem til tre drivende gode kokker, sier manager Gunnar Hvarnes.

– Foran oss står fire år med tusenvis av treningstimer. Derfor er de viktig å finne kapteiner som jobber godt sammen og har god kjemi. De må samtidig ha en god CV og bred kokkefaglig bakgrunn. Når vi går i gang og alle kokkelandslagene er etablert, skal vi trene cirka hver tredje uke – fra søndag til tirsdag, forteller Gunnar Hvarnes.

På let etter kokker

Fra venstre Andreas Myhrvold, Sebastian Myhre, Inger Renathe Østmo og Gunnar Hvarnes. (Foto: Christian Gjerdevik Vassdal)

Totalt skal det nå finnes 30 kokker (inkludert kapteinene) og commiser fordelt over de tre landslagene.

Les også: Drømmer du om en plass på et av de norske kokkelandslagene?

Kokkelandslagene oppnevnes normalt for fire år, og oppstart for de neste landslagene er 1. mars 2021.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS