Illustrasjonsfoto: NKL

Skal kåre «Årets midtnorske kokk»

Nå inviteres det til «Årets midtnorske kokk». Den skal kåres i forbindelse med storhusholdningsmessen Meny 2021 i Trondheim i slutten av september. Konkurransen er åpen for alle faglærte kokker med fagbrev fra Midt-Norge.

Dette er en såkalt «mystery-boks»-/ «speed cooking-konkurranse», og er åpen for alle kokker med fagbrev fra Midt Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal).

Arrangør er NKL Trondheim.

Påmeldingsfrist er 15. september.

29. og 30. september

Konkurransedager er 29 og 30 september 2021, og arrangeres under storhusholdningsmessen Meny 2021- EC Dahls bryggeri.

«Dag tildeles ved påmelding. Den første deltakeren starter kl. 9.30. Så starter de neste deltakerne med 10 minutters mellomrom. Konkurransetiden er to timer, hvorav 1,5 time produksjon før service. Senest 30 min etter start, må hver deltaker levere inn menyen som er opprettet. Deltakerne må lage en toretters meny, der oppgitt hovedråvare inkluderes med minimum 60 prosent», heter de i en pressemelding.

Råvarer og informasjon

Videre heter det:

Det skal tilberedes fire kuverter av hver rett, tre til dommere og en til foto/utstilling.

Menyen skal bestå av:

Forrett – Råvarer fra tildelt råvarekasse

Hovedrett – «Mystery» kjøtt med oppsatt garnityr tildelt råvarekasse. I tillegg vil det være en felles begrenset råvarebuffé, med grønnsaker/urter, samt tørrvarer og meieri.

Deltakere kan ta med én person som assistent. Assistenten må ikke ha gjennomført fagprøve som kokk, konditor eller lignende. Assistenten skal ikke koke tilberede mat, kun assistere (skrell, vask etc.).

Deltakerne kan ikke ta med egne råvarer.

Deltakerne tar kun med egne kniver samt eventuelle små former.

Utover dette vil konkurransekjøkkenet være meget enkelt utstyrt, jfr. utstyrsliste som sendes deltakerne etter påmelding.

Arrangøren forbeholder seg opphavsretten til alle oppskrifter og foto som er inkludert i konkurransen. Maten og gjennomføring bedømmes av profesjonelle dommere, og det er den beste deltaker som

Vinneren av konkurransen mottar stipend på 5000 kroner.

Påmelding skjer til smgrh@online.no (Svein Magnus Gjønvik), og fristen er 15. september.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS