Bama lanserer vasket crispi-salat

Bama Storkjøkken lanserer vasket crispi-salat til KBS-markedet. Dette er Bamas største lansering i 2018.

Publisert

– Vi har jobbet med dette tett i det siste to årene, men egentlig har dette vært under utvikling nesten 10 år, opplyser Chris Dante Ferguson, markedsjef servicehandel i Bama Storkjøkken.

– Vi så og hørte at markedet ser på vasking av crispi-salat som en prosess som de helst kunne vært for uten da det krever plass og er tidkrevende. Hvis de kunne fått ferdig vasket salatblader ville dette vært en lettelse.

– Crispi-salat er en salat som er veldig sprø og lett kan få bruddskader ved behandling. Hindringen hos oss var våre produksjonslinjer som er store og kraftig hvor store mengder salat og vann går gjennom til enhver tid, og vi så fort at hele crispi-blader fikk mekaniske skade under prosessen.

– Vi har derfor vært i kontakt med våre leverandører på salat, og har samarbeidet om å teste ulike varianter av crispi-salat, der målet har vært å få til en variant som tåler mekanisk behandling samtidig som vi opprettholder smak, sprøhet og egenskaper som crispi-salat skal ha, opplyser Ferguson.

Den nye crispi-varianten har noe tykkere blader som igjen gjør at den tåler noe mer behandling. Du slipper og vaske salaten, den er klar til bruk.

Passer til salater, bagetter, sandwicher, wraps, hamburgere etc.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS