Jama Awaleh (til venstre) og Kim Søyland står bak nyskapningen Bygdøy Allé 3 i Oslo. (Foto: Bygdøy Allé 3)
Jama Awaleh (til venstre) og Kim Søyland står bak nyskapningen Bygdøy Allé 3 i Oslo. (Foto: Bygdøy Allé 3)

Fra Bagatelle til Bygdøy Allé 3

Et helt nytt restaurant- og barkonsept, Bygdøy Allé 3, åpnes i lokalene der restauranten Bagatelle tidligere holdt til.

Publisert
Fra den nye baren hos Bygdøy Allé 3. (Foto: Bygdøy Allé 3)
Fra den nye baren hos Bygdøy Allé 3. (Foto: Bygdøy Allé 3)

I lokalene som tidligere huset gourmetrestaurantene Bagatelle og Lille B, er et nytt konsept i ferd med å ta form. Torsdag 1. november klokka 11 åpner Bygdøy Allé 3.

Etter at Bagatelle måtte legge ned i 2014 og søsterrestauranten Lille B led samme skjebne året etter, har lokalene i Bygdøy Allé stått tomme.

Det var før Kim Søyland og Jama Awaleh bestemte seg for å børste støv av lokalene, og bygge opp et helt nytt restaurant- og barkonsept i tilknytning til Solli Plass.

Jennie Haga (til høyre) er daglig leder for Bygdøy Allé 3. Her sammen med innehaverne Kim Søyland (til venstre) og Jama Awaleh. (Foto: Bygdøy Allé 3) 
Jennie Haga (til høyre) er daglig leder for Bygdøy Allé 3. Her sammen med innehaverne Kim Søyland (til venstre) og Jama Awaleh. (Foto: Bygdøy Allé 3) 

Nye medarbeidere på plass

Restauranten vil ligge i Lille Bs gamle lokaler, og der er det først og fremst lagt vekt på kvalitet og gode råvarer. De vil servere mat fra et internasjonalt kjøkken, med deres egne nordiske vri. På lunsjmenyen har de alt fra østers til avocadotoast, mens middagsmenyen byr på spennende retter som savoykål med sort trøffel og gratinerte sjøkreps.

Inngang fra Frognerveien. (Foto: Bygdøy Allé 3)
Inngang fra Frognerveien. (Foto: Bygdøy Allé 3)

De har hentet inn Andreas Eliassen som kjøkkensjef, som blant annet har jobbet på den tidligere Michelin-restauranten Le Canard, i tillegg til Feinschmecker, Grefsenkollen og Nedre Foss Gård.

– Med Eliassen på plass er vi sikre på at maten er i de aller tryggeste hender. I restauranten vil vi servere alt fra enklere middagsretter til fem-retters middag paret med god vin, og vi har fått med oss hele sju sommelierer på laget. Vi har også satt oss et hårete mål om å tilby byens beste «Afternoon Tea», forteller daglig leder ved Bygdøy Allé 3, Jennie Haga.

Hun har tidligere har jobbet som restaurantsjef og vinansvarlig på Miss Sophie, Alex Sushi og Mares.

Manglet et møtested

Det har nå gått 16 måneder siden eierduoen overtok lokalene i Bygdøy Allé, og de har gått «all in» med ett mål for øyet; å tilføre bydelen noe nytt. Rundt Solli Plass, og på Frogner generelt, dukker det stadig opp nye steder, men utvalget av kulturtilbud og helhetlige konsepter har til nå vært nesten fraværende i Oslos største bydel.

─ Vi følte at Frogner manglet et opplagt møtested der man kan være fra tidlig formiddag til sent på kvelden. Vi ønsker å tilby et avslappet sted som alle skal føle seg komfortabel med å komme til. Det skal være uformelt og ujålete, men samtidig stilrent, forteller Jama Awaleh.

Reist verden rundt etter inspirasjon

Både han og medeier Kim Søyland har reist verden rundt for å hente inspirasjon til konseptet, og trålet lignende konsepter i storbyer som New York, Tokyo, London, Barcelona og Paris. Bygdøy Allé 3 vil være det sjette lokalet de lanserer under morselskapet byOSLO.

Eierduoen har teft for interiør, og har for vane å ta fullt ansvar for innredningen, men i de nye lokalene har de også fått hjelp av en interiørkonsulent. Alt fra fargevalg, interiør, møbler og innredningen generelt er nøye gjennomtenkt, heter det i en pressemelding.

Helhetlig konsept

Konseptet er delt inn i tre deler og endrer seg fra dagtid til nattestid. På dagtid har de skapt et miljø hvor folk kan komme og jobbe i en sosial, men avslappet setting. Det er også et egnet sted å ta både mindre og større jobb- og lunsjmøter. Restauranten er åpen fra klokka 11, men vil gå fra lunsjmeny til middagsmeny klokka 16, og på kveldstid vil det være mulig å ta del i både aktiviteter og kulturelle arrangementer. Dette vil hovedsakelig skje i underetasjen, som tidligere huset Bagatelles sagnomsuste vinkjeller. Andre etasje vil også bli et helt nytt tilskudd i lokalene, hvor de har valgt å bygge vinterhage og terrasse ut mot Frognerveien.

– Det sosiale har vært grunnpilaren i utviklingen av stedet, samtidig som vi har prøvd å skape en følelse av å komme hjem, sier Kim Søyland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Bygdøy Allé 3

Bygdøy Allé 3 åpner torsdag 1. november.

Huser en restaurant, fire barer, selskapsrom, vinterhage og en terrasse.

Lokalene strekker seg over tre etasjer, dekker et areal på 890 kvadratmeter, og rommer totalt 500 gjester.

Bygdøy Allé 3 åpner klokka 11 hver dag, og vil holde åpent fram til klokka 03 fra onsdag til lørdag og fram til 01 søndag til tirsdag.

På kveldstid i helgene vil aldersgrensen være 28 år.

Les mer på Ba3.no

byOSLO

Jama Awaleh (39) og Kim Søyland (35) står bak byOSLO, som eier og drifter et utvalg av konferanse- og selskapslokaler, barer og restauranter i Oslo.

Eierduoen etablerte seg som gründere i 2011, da de overtok driften av Stratos. Siden har de åpnet F6, Justisen, Gamle Museet, Nedre Løkka Cocktailbar – og den siste i rekken; Bygdøy Allé 3.

I fjor hadde byOSLO en samlet omsetning på 116 millioner kroner (+24% fra 2016) og et driftsresultat på 9,22 millioner kroner (+36% fra 2016).

Les mer på Byoslo.com.

Powered by Labrador CMS