Chris Grøtvedt, barsjef på The Thief, står bak Oslo Bar Show.

Oslo Bar Show med bredt program

Chris Grøtvedt, som er barsjef på The Thief er hovedmannen bak Oslo Bar Show, som arrangeres på The Thief og på Tjuvholmen i Oslo i slutten av juni. 26. og 27. juni arrangeres Oslo Bar Show for andre gang.

Publisert

– Dette er Nordens største bar-messe med popup-barer og med flere av verdens fremste bar-personligheter som foredragsholdere, melder Grøtvedt.

Oslo Bar Show arrangeres 26. og 27. juni 2016.

Bredere program i år

Han lover et bredt, innovativt og matnyttig program, bedre enn i fjor.

– Vi var veldig fornøyde med fjoråret som et førsteår for Oslo Bar Show, men som med alt annet ser vi rom for forbedringer. Det er allerede en sterkt økende interesse arrangementet, både nasjonalt og internasjonalt. Det er jo svært hyggelig, men krever selvsagt enda mer jobb fra soss som arrangører, sier Grøtvedt.

For alle

Det blir en rekke konkurranser og kåringer på Oslo Bar Show, opplyser Chris Grøtvedt.

– Videre har vi jobbet med å tiltrekke oss ikke bare «nerdete» cocktailbartendere til foredrag, men også den allmenne bartender, barsjef, leder og eier – ved å hente inn foredragsholdere som snakker om temaer som «hvordan åpne sin første bar», «minimere unødvendige utgifter», «hvordan tenke kreativt», «hvordan tenke når man lager menyer», «hvordan bli en reisende bartender» og «kombinasjoner og smaker i drikke og mat», sier han.

Toppnavn på plass

Deler av programmet er klart, med toppnavn som Steve Schneider fra Employees Only i New York, Simone Caporale fra Artesian Bar i London og Zdenek Kastanek fra 28 Hong Kong Street i Singapore.

– Dessuten skal Monica Berg og Alex Kratena sammen holde en masterclass med temaet «Aqua:vite», melder Grøtvedt.

Konkurranser

Foruten konkurranser, blir det også flere kåring av beste bar, beste bransjepersonlighet og beste nye nordiske bar.

– Vi har også flere konkurranser i år, som Rematch Beeyatch, som er en speed-konkurranse mellom bartendere. Her møter norske bartenderne verdenseliten i en mer avslappet og vennlig omgivelse. I tillegg gjør vi en Bar Brawl, der vi inviterer Nordens ledende barer mot noen av verdens beste hvor gjestene bedømmer hvilken de synes er best, opplyser Grøtvedt.

Han tror at slike event gjør Oslo Bar Show mer tilnærmelig for alle som jobber i bransjen, uten å bare involvere de aller mest cocktail-interesserte.

– Med det håper vi å øke interessen for cocktails og øke kvaliteten i alle ledd hva angår denne bransjen, sier Grøtvedt.

En rekke kåringer

– For andre året avholder vi også Oslo Bar Awards - som er en galla middag på The Thief for 200 bransjefolk. Her kåres det vinnere i ulike kategorier som «Best Bar», «Best Cocktail Program», «Best New Opening» og «Industry Personality of the Year». I år kårer vi også beste «High-Volume Bar» og «Bartender of the Year», samt at vi involverer hele Norden i to kategorier: «Nordic Bar of the Year» og «Nordic Bartender of the Year».

– Vi håper at dette gjør at man ser å vinne en av disse kategoriene som en ære, og at vi ser flere aktører i årene som kommer - jobber hardt for å ha muligheten til å ta med et trofe hjem til sin bar. Vi har også andre overraskelser på lager, men kan ikke gå ut med alt for øyeblikket. Dette er for oss en arena hvor bransjen møtes, lærer nye ting, møter nye venner fra hele verden og sammen lager et sterkere samfunn i industrien for årene fremover, opplyser Grøtvedt.

Du kan lese mer på Oslobarshow.com

Powered by Labrador CMS