The September When med Morten Abel i spissen, var siste band ut før Sting, på Beitostølen Live, der Minor Majority åpnet lørdagskvelden, og fikk spille for store publikumsmasser i et fantastisk sommervær. (Foto: Aud Eva Bergo)

Beitostølen Live ble en braksuksess

Sting fylte sengene på Beitostølen, og publikum jublet. Det nye arrangementet Beitostølen Live ble en braksuksess. Om lag 9000 mennesker var på plass på festivalen.

Publisert
Sting trakk fulle hus til både destinasjonen Beitostølen, og festivalen Beitostølen Live. Stemningen på skistadion gikk til himmels da verdensstjernen entret den store scenen. (Foto: Aud Eva Bergo)

– Det har vært overveldende respons fra publikum, som gir sine jublende tilbakemeldinger i store doser på sosiale medier. Sting-produksjonen var meget godt fornøyd, og det samme var de norske artistene, så dette er veldig gledelig og oppløftende for festivalsjef Atle Dalen og hele Beitostølen Live-produksjonen. En fin lagseier kort og godt, sier PR & pressesjef for Beitostølen Live, Bjørn B Jacobsen hos DestinasjonsKirurgene.

Verdiskaping

– Og; så er det veldig artig å konstatere, det vi vet, nemlig at store begivenheter fyller senger, restauranter og hele besøksindustrien på destinasjoner som Beitostølen. Store begivenheter i byene, trekker publikum som i høy grad bor hjemme, går på konsert eller festival og konsumerer det som skjer der og da, og så går de hjem igjen. Verdiskapingen for besøksindustri og handelsstand blir dermed stort sett den samme som konsumet disse konsert- og festivalgjengerne normalt har i sin hverdag.

Sting imponerte stort på Beitostølen Live, og kjørte et tight og tøft show på nesten to timer, der han øste av sin rikholdige låtkatalog. – Dette var en sjelden god konsert, med imponerende lyd. Når en verdensartist som Sting låter like bra som på CD, ja nesten bedre til og med, er det veldig artig å være på konsert, sier Bjørn B Jacobsen, festival- og eventprodusent-veteran, som har vært med helt siden han var prosjektleder for legendariske Ragnarock på 70-tallet. (Foto: Aud Eva Bergo))

– Når megaevents derimot finner sted rundt om i distrikts-Norge, dit store publikumsmasser må reise og overnatte, snakker vi reell øket omsetning og verdiskapning, som i sin tur betyr kolossalt mye for samfunnsbyggingen i distrikts-Norge. Ingen andre land i verden har så mange festivaler som Norge. Dette har blitt en milliardindustri, av kolossal betydning og med enorme synergier. De store kulturopplevelsene for folk flest og turister er én dimensjon, og så er den enorme verdiskapningen en annen. Dette er både undervurdert og underkommunisert, og her er det all mulig grunn til å løfte opp og fram Norges arrangørstand og alle de frivillige som jobber dag og natt med de store festivalproduksjonene, som er enormt energikrevende med all logistikk og teknikk som skal opp og stå, sier Jacobsen.

Prikkfritt arrangement

– Alt fungerte på Beitostølen Live. Når verken Røde Kors eller politiet har meldt om uregelmessigheter, oss bekjent, med så mange mennesker og publikumsrekord deluxe på Beitostølen skistadion, er også det gledelig. Publikum skryter av mye; det arrangementstekniske opplegget, der vi unngikk kø-dannelse ved inngangen fordi folk tok våre oppfordringer om å komme tidlig, og der de mange serveringsstasjonene på arenaen også tok godt unna. Det er ikke annet å si, at for å være en festival som produseres for første gang, en giga-produksjon på dette nivået med en ekstrem mengde logistikk og teknikk, ble denne første utgaven av Beitostølen Live en publikumsmessig og arrangementsteknisk kjempesuksess, sier Jacobsen.

To muntre karer kunne notere første utgave av Beitostølen Live som en publikumssuksess. Festivalsjef Atle Dalen (til høyre), og DestinasjonsKirurgenes Bjørn B Jacobsen, som var festivalens PR & pressesjef. (Foto: Beitostølen Live PressCrew) 

8-9000 mennesker på plass

– Både festivalsjef Atle Dalen og hele festival-crewet har jobbet med nedrigg både søndag og mandag, så det er for tidlig å svare mere detaljer enn disse våre foreløpige vurderinger, men vi regner med at vi totalt sett snakker om et publikumsvolum et sted rundt 8-9000 mennesker, som noe omtrentlig betyr 23-ganger´n av innbyggertallet for de fastboende på Beitostølen. Nå skal festivalen rigges ned, og så vil det ta noe tid å få på plass den fulle administrative oversikten, men dette kommer vi nærmere tilbake til etterhvert.

– Veldig mange har fremhevet den særdeles gode lyden, i tillegg til at samtlige band både fredag og lørdag leverte på høyt nivå. God lyd er i blant en utfordring for konsert- og festival-arrangører, fordi alle løsninger som handler om scene, lys og lyd, er dyre tjenester å kjøpe på dette nivået, hvis du ønsker det beste, og det ønsker jo alle, men her satset Beitostølen Live på øverste hylle, og får betalt for det i form av publikumsjubel og suksess.

Et attraktivt festivalprodukt

– Festivalsjef Atle Dalen har med denne første utgaven allerede etablert Beitostølen Live som et attraktivt festivalprodukt, både vis a vis bookingbransjen, i kretsene der alle band snakker sammen, og ikke minst vis-a-vis publikum. Dette er ikke noe jeg må si som PR & pressesjef. Jeg sier det fordi jeg har vært i denne bransjen i over 40 år, og jeg forstår hvorfor både publikum og artistene gir så mange overveldende tilbakemeldinger, for lydbildet var virkelig fantastisk bra. Og; det er ikke bare Sting, de øvrige artistene og lydkvaliteten som får publikums-skryt, det får også hele det arrangementstekniske opplegget, sceneriggen og ikke minst designen på festivalarenaen, som både publikum opplevde som trivelig, innbydende, med et rikholdig utbud av allehånde mat og drikke, og en arena som absorberte store folkemengder uten problem.

– Som jeg sa fra scenen, da jeg på vegne av publikum gav Atle Dalen fortjente verbale roser, og sa at det er en vanskelig idrett å bli profet i egen by, og trolig enda vanskelige å bli profet i egen bygd, men det spørs om det ikke er det han nettopp har blitt nå, den godeste festivalgründeren; en smule profet i egen bygd, og på første forsøk til og med, med en festival det virkelig var sting i. Joda, dette var artig. Veldig artig, sier Bjørn B Jacobsen.

– En flott festival

Ordfører Kjell Berge Melbybråten, Øystre Slidre, som selv var på plass på Beitostølen Live lørdag kveld, sier dette i dag:

– Som ordfører er det fantastisk å kunne notere at tusenvis av mennesker har vært på Beitostølen denne helga, og atter en gang ser vi hva store begivenheter betyr både for Beitostølen og hele Øystre Slidre. Jeg var selv til stede lørdag kveld, og det var veldig moro å se gleden og entusiasmen blant publikum. En flott festival og en unik opplevelse for publikum, ikke minst å få se en verdensartist som Sting på Beitostølen.

– Alle sengene var belagt

Direktør Atle Hovi i fyrtårnselskapet Beitostølen Resort, sier dette etter Beitostølen Live-helga:

– Vi i reiselivet lever av å selge opplevelser, og Beitostølen Live med Sting som headliner får terningkast 6 fra oss. Gjestene var over seg av begeistring, og alle sengene var belagt, så her snakker vi virkelig god næringsutvikling. Stor takk til publikum, frivillige, partnere og festivalsjef Atle Dalen. Vi gleder oss allerede til å samarbeide om neste års stjerneartist.

– Hæla i taket for Beitostølen Live

Oppland er ikke bare Norges største fritidsturisme-fylke, men også ett av landets ledende kulturfylker, med mengder av store og små kulturbegivenheter, hele året. Om nykommeren Beitostølen Live sier fylkesvaraordfører Aud Hove (SP):

– Hæla i taket for Beitostølen Live, hele Beitostølen, og den stå-på-viljen både arrangør og innbyggerne der viser! Mange tenker vel at det snart er nok festivaler, men når det kommer 9000 mennesker til Beitostølen for å oppleve Sting, viser det at det fortsatt er plass til flere.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS