Mye action på Beitostølen før jul i fjor, med biler og helikopter i alpinbakken, da Top Gear Norge, Top Gear Sverige og Top Gear Danmark filmet i Fjellandsbyen i en uke, med egne programlederteam fra alle tre skandinaviske landene og et produksjonsteam på 30 personer i regi av Nordisk Film. (Foto: Joakim Blyverket, Nordisk Film)

«Top Gear» med fartsfylt action fra Beitostølen

Før jul i fjor var det mange som stusset over hva i all verden som foregikk i alpinbakkene på Beitostølen, med bilkjøring, helikopter og action. Søndag klokka 20 får du svaret. Da avslutter nemlig Top Gear Norge første sesong på TV-Norge, med fartsfylte scener fra Beitostølen.

Det er TV-profil Petter Schjerven, musiker Esben «Dansken» Selvig og racingkjører Fredric Aasbø som leder den norske utgaven av Top Gear.

Det er ikke første gang Top Gear filmer på Beitostølen. Her var selveste Jeremy Clarckson og hele den britiske Top Gear-produksjonen i 2011, og laget spektakulære opptak som ble vist world wide, med en blodtrimmet skurtresker på vinterføre i hovedrollen.

Gode minner med Top Gear

– Vi har uforglemmelige Top Gear-minner etter at vi var vertskap for Top Gear også i 2011. I forbindelse med sendingen av innslagene fra Beitostølen, ble vi invitert over til London, og vi var i Top Gear-studioet sammen med hele gjengen. En heftig once-in-a-Lifetime-opplevelse, så joda, Top Gear har vi særdeles gode minner fra, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort, etter å ha vært vertskap for den store skandinaviske Top Gear-produksjonen som vises i samtlige skandinaviske land nå.

Korona satte det hele på vent

Programmene skulle vært sendt i vår, men korona satte det hele på vent, og nå avsluttes den første norske Top Gear-sesongen med de heftige og lekne innslagene på vinterføre fra Beitostølen.

– I denne runden med Top Gear-opptak på Beitostølen, snakker vi ikke bare Top Gear Norge, men både Top Gear Sverige og Top Gear Danmark. De var på Beitostølen alle tre produksjonene, med 30 personers stort crew i regi av Nordisk Film. De filmet sent og tidlig i én uke i desember i fjor, med egne opplegg og programlederteam for de respektive skandinaviske landene, forteller Bjørn B Jacobsen, PR-ansvarlig hos Beitostølen Resort.

Det er Discovery Networks Nordics som har inngått avtale med BBC Studios, for en skandinavisk franchise av Top Gear, verdens største TV-format i sjangeren motor og underholdning, med 350 millioner seere på det meste.

Begivenhetsrik uke

– Det var en begivenhetsrik uke med Top Gear-innspillingene, sier Atle Hovi.

– Først Danmark, så Norge og til slutt Sverige med to opptaks-dager hver. Det var full fart fra morgen til kveld, også for våre mannskap i skiheisen som deltok samtlige dager med både preppemaskin, snøscootere og stolheis. Alltid like moro å se hvordan disse filmproduksjonene foregår, og sjølsagt artig for oss å kunne bidra. Nå gleder vi oss til å se programmet TV-Norge søndag.

– Filmproduksjoner, enten det er TV, spillefilm eller reklamefilm, er ikke noe som daler ned fra himmelen. Dette er attraktivt for de destinasjonene som får dem. Vi har sett all viraken det har vært rundt både James Bond og Mission Impossible-innspillingene i Norge, sier Bjørn B Jacobsen.

– Denne tematikken er noe vi jobber aktivt med i satstingen «Location Beitostølen», der vi de senere år har hatt samarbeid med en rekke spillefilm- og TV-produksjoner, og mange reklamefilminnspillinger etter hvert, også flere internasjonale produksjoner. Jeg har selv sittet i Spania og sett fotball på TV, og plutselig i et reklamebreak, kom det en Peugeot-film med levende bilder av en bil som suser over Valdresflya, med spansk speakertekst. Jeg var selv på Flya under opptakene, så det var en artig aha-opplevelse.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS