Rekrutteringsselskap rettet mot hotellbransjen

På mindre enn tre måneder har flere hoteller signert avtaler for å få arbeidskraft til sine hoteller via Hotel+. 

Publisert

Selskapet Hotel+ (hotelplus.no) har på kort tid etablert seg som et valg som rekrutteringsselskap rettet kun mot hotellbransjen. Selskapet leier ikke ut arbeidskraft, men jobber uavkortet som rekrutterer.

Håkon Ringstad. (Foto: Hotel+)

Det er duoen, Erik Lauenborg og Håkon Ringstad som står bak selskapet. De har selv har flere ti-års erfaring fra hotellbransjen. Dette mener de er en stor fordel når de skal lete etter kandidater, når de vet selv hva som kreves på et hotell av den enkelte.

«Prisene på rekrutteringen er også vesentlig lavere enn et ordinært bemanningsselskap og kvaliteten på kandidater gjennom Hotel+ er minst like god og kanskje enda bedre. Alle hotell skal ha råd til å få kandidater gjennom Hotel+. Det er også det eneste rekrutteringsselskapet hvor en kan tegne en årsavtale med, der prisene blir enda lavere», melder de i en pressemelding.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Må glamorisere bransjen

Selskapet er veldig opptatt av å få flere faglærte inn i bransjen først og fremst fra Norge, Sverige og Danmark.

Daglig leder og hodejeger i selskapet, Erik Lauenborg, uttaler at det er stor mangelvare på faglærte i bransjen og at de ønsker å gjøre noe med utfordringene hotellene står overfor i fremtiden. Han ønsker blant annet å glamorisere hotellbransjen, slik at det skal bli mer attraktivt å søke seg inn på disse linjene som utdanning.

– Lønningene i bransjen i dag er generelt er noe lav, og bør opp til et høyere nivå som en del av pakken med å bli mer attraktivt. Prisene på hotellrommene bør også stige, sier han.

Lauenborg mener bransjen går feil vei med priser og at eksterne hotellbooking-sider har fått for mye makt. Dette gjør at hotellene egentlig ikke har råd til å ansette så mange faglærte som de kunne ønske.

Bransjen har behov for flere faglærte arbeidere på tvers av alle avdelingene på hotellene. Lauenborg ønsker at bransjen selv bør ta et ansvar, sammen med bl.a. NHO og Innovasjon Norge for å gjøre det mer attraktivt å jobbe på et hotell.

Lidenskap og et eierskap til jobben

Lauenborg er også veldig opptatt av å få tak i kandidater som har en lidenskap og et eierskap til jobben sin, og ikke kun tenker på å klokke inn og klokke ut.

– Driften på et hotell er avhengige av at alle stepper opp og utgjør en forskjell på avdelingen sin. Det vil de ansatte gjøre om de har en stolthet og eierskap til sitt arbeid. Hotel+ jobber svært aktivt med å få tak i denne type arbeidskraft, og har en høy standard de setter for å bli headhuntet av nettopp dem. Hotel+ skal holde to store «auditions» i byene Bergen og Aalborg under kommende våren. Her pleier det å være et stort engasjement blant deltakerne med stor lidenskap og et ønske om å få jobbe på et hotell, forklarer Lauenborg.

I tillegg er Hotel+ er også opptatt av mangfold, samt det å få flere ut i arbeid som kanskje sliter litt med ulike utfordringer med seg selv, men som kanskje er fantastiske dyktige medarbeidere når de først får en jobb de trives med. Hotel+ holder nå på med et samarbeid med NAV for å se på ulike samarbeidsmuligheter.

Alle kandidater må gjennom en grundig prosess for å komme gjennom, der intervjurunder, sjekk av referanser og sosiale medier, samt en DISC-test blir utført.

Egen fagskole som kandidater

Hotel+ har etter initiativ fra hotellene startet en egen fagskole som kandidater kan gå på for opplæring i de ulike avdelingene på et hotell. Skolen har tre og fem dagers kurs for å bli sertifisert til en avdeling. Det gjelder som servitør, bartender, hovmester, F&B-manager, «housekeeping» og resepsjon. Her vil de lære det som er det mest nødvendige for å kunne utføre sitt arbeid i sin avdeling. Effektivitet og økonomisk styringskontroll er to av fagfeltene de må gå gjennom på fagskolen. Både skriftlig og praktisk eksamen må bestå for å bli uteksaminert. Det er fagutdannede personell og forelesere som holder kurset sammen med Erik Lauenborg og Håkon Ringstad.

Lauenborg sier videre i pressemeldingen at fremtiden ser lys ut for hotellnæringen, med flere turister enn noen gang kommer til Norge og at det vil være behov for flere tusen nye årsverk i årene som kommer på hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

Les mer på Hotelplus.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS