Joe Harald Strand. (Foto: Morten Holt)
Joe Harald Strand. (Foto: Morten Holt)

Fremtidens teknologi revolusjonerer kjøkkenet

Ny teknologi er på full fart inn på kjøkkenet. – De digitale løsningene gir en rekke muligheter for å skape langt mer rasjonelle måter å utnytte kjøkkenet på, og ny teknologi vil også bidra til å spare både tid og penger, sier daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), Joe Harald Strand.

Publisert

– Det å investere i storkjøkkenutstyr, er en stor og viktig sak for alle serveringsvirksomheter – både innenfor det offentlige og i private virksomheter. For det første kan det representere et betydelig økonomisk løft, og for det andre har en slik investering også innvirkning på driftskostnader i årene fremover. Da er det fornuftig å få tips og råd fra noen som har god kompetanse på området, sier Strand.

IKT bransjeløsning

– I samarbeid med selskapet QiCode har BFSN utviklet en IKT bransjeløsning som gir store muligheter for å få bedre effektivitet, oversikt og kontroll over storkjøkkendriften – noe som selvfølgelig har en stor innvirkning på lønnsomheten, fremhever Strand.

– Det meste av alt storkjøkkenutstyr som produseres i dag, inneholder datamaskiner som bl.a. styrer prosesser, lagrer nyttig informasjon og varsler når det er behov for ettersyn og service. Oppgraderinger foretas automatisk online, og mye av opplæringen i bruk av utstyret kan foregå enten via displayer på maskinene eller online på PC eller nettbrett.

Gir muligheter

– Dette gir enorme muligheter, men det krever at vi benytter oss av de mulighetene som fremtidens teknologi gir. Hvordan vi kan utnytte dette på beste måte, er temaet for det våre samarbeidspartnere Tore Foss, Gary Meeham og Graham Veal skal snakke om på seminarene som omhandler fremtidens teknologi på kjøkkenet, sier Joe Harald Strand.

Se hele seminarprogrammet på Smak2017.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS