Jonas Lundgren og Geir Skeie nett2

\"Norske\" kokker i Bocuse d`Or Europe

Norge er et populært land for lovende kokker. Tre av deltakerne i Bocuse d'Or Europe i Stavanger (EM i kokkekunst) i sommer arbeider her til lands, alle tre hos eller med tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere. Det er også verdt å legge merke til at samtlige 20 land i konkurransen stiller med mannlige kokker.

Publisert

Les også: Norge - en trendsettende matnasjon

Les også: Regjeringen satser 1,5 millioner kroner på Bocuse d'Or

"

Når Bocuse d'Or samler 20 unge og fremadstormende kokker til Bocuse d'Or Europe 1. og andre juli, er tre av deltakerne "norske" kokker.

Både Norges Geir Skeie, Sveriges Jonas Lundgren og Finlands Filip Langhoff arbeider i norske restauranter.

I tillegg arbeider den tsjekkiske deltakeren Jan Vsetecka på Kampa Park i Praha. Bak Kampa Park står den norske restauranteieren Nils Henrik Jebens.

Solvold, Bagatelle og Feinschmecker

Skeie er medeier og kjøkkensjef for Midtåsen Solvold i Sandefjord. Dette driver han sammen med Odd Ivar Solvold (norsk Bocuse d'Or-deltaker i 1997).

Lundgren har de siste fire årene vært kjøkkensjef hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, som selv var deltaker for Norge i 1989, og nå er president for Bocuse d'Or Europe.

Filip Langhoff har de tre siste årene har vært kjøkkensjef hos Lars Erik Underthun på Feinschmecker i Oslo. Underthun var Norges første medaljør i Bocuse d'Or med sølv i 1991.

Med så markante læremestere med Bocuse d'Or-erfaring, får de tre deltakerne sikkert noen tips nyttige tips frem mot konkurransen tirsdag 1. og onsdag 2. juli i år.

11 lykketall?

Geir Skeie skal i aksjon som nummer 11 av de 20 deltakerne. Han skal ut som førstemann onsdag 2. juli, på sin egen 28-årsdag, og kan få en real bursdagsgave.

Vi bare nevner at da Bent Stiansen vant Bocuse d'Or i 1993 og da Charles Tjessem vant i 2003 så hadde de begge startnummer 11...

Les også: Skeie skal i aksjon på bursdagen

Nummer 3 og 15

"

Filip Langhoff fra Finland/Feinschmecker og Jonas Lundgren fra Sverige/Bagatelle starter henholdsvis som nummer tre (tirsdag 1. juli) og som nummer 15 (onsdag 2. juli) i Bocuse d'Or Europe.

Storfavoritt Frankrike og Philippe Mille skal i aksjon som nummer fem tirsdag 1. juli.

Les også: Mille vant det franske Bocuse d'Or-uttaket

Samtlige 20 deltakerland stiller for øvrig med mannlige kokker i finalen.

Det endelige resultatet i Stavanger blir klart på ettermiddagen/kvelden onsdag 2. juli.

Frankrike vant i 2007

Det er første gang Bocuse d'Or Europe arrangeres, og konkurransen er også en kvalifisering til Bocuse d'Or (uoffisielt VM i kokkekunst. 12 av de 20 deltakerne i Stavanger går videre. Bocuse d'Or i Lyon, som regnes som et uoffisielt VM for kokker, arrangeres annethvert år, og neste gang i januar 2009.

"

2007-utgaven av Bocuse d'Or i Frankrike fikk følgende resultat: 1) Fabrice Desvignes, Frankrike, 2) Rasmus Kofoed, Danmark 3) Frank Giovanni, Sveits

Norge og Sven Erik Renaa fikk pris for beste fiskerett mens svenskenes deltaker Markus Aujalay fikk prisen for beste kjøttrett.

De beste nasjonene i Lyon i 2007 er allerede kvalifisert for VM i 2009, deriblant Frankrike, Danmark, Sveits, Norge og Sverige, men alle må gjennom konkurransen i Stavanger.

Stavanger på kartet

Det ventes storinnrykk til Stavanger i forbindelse med Bocuse d'Or Europe, Buffet 2008 og Food for The Future.

Mange utenlandske og norske storheter i bransjen, samt både norsk og internasjonal presse har varslet sin tilstedeværelse i forbindelse med arrangementene, og de fleste hotellene i byen er allerede fullbooket i månedsskiftet juni/juli.

Powered by Labrador CMS