Kokker hjelper Putin-herjede Ukraina.

Kokkehjelp til Ukraina

Måltidene er grunnleggende for alle, og i nød og katastrofer kan kokker gjøre en forskjell. Og det gjør de i Ukraina og landene rundt nå.

«Vi støtter World Central Kitchen og arbeidet Team Ukraina gjør hver dag - morgen, middag og kveld - for folk på flukt eller under beleiring, på sykehus, institusjon, i gatene. At folk får tilgang på det mest grunnleggende av alt: Mat og omsorg. Varme, velsmakende måltid. Grunnleggeren av WCK, kokken Jose Andrés, er som kokker flest. Praktiske og direkte. Det trengs måltid, og de trengs nå. I dag! Kokker og andre frivillige fra hele verden har gjennom de 12 årene organisasjonen har eksistert meldt seg til tjeneste i katastrofeområder. Denne direkte tilnærmingen betyr mye», skriver Bocuse d’Or Norge på sin FB-side.

Ukrainas deltakere hjelper

Team Bocuse d’Or Ukraina, som selvsagt ikke kan konkurrere i Bocuse d'Or Europe i neste uke, har gjort det samme med sine nettverk av kokker som ikke står i strid: De lager og distribuerer tusenvis av måltider daglig.

Les også: Russland utestenges fra Bocuse d’Or Europe, og Ukraina kan heller ikke delta

De er også i dialog lokalt med nettverket til World Central Kitchen. For mer info om WCK og Team Ukraina se lenke i posten under.

Det er Bocuse d’Or Winners som satte i gang denne innsamlingsaksjonen rett etter at angrepskrigen startet. Innsamlede penger går uavkortet videre til World Central Kitchen og teamet i Ukraina. Flere restauranter har donert en dagsomsetning o.l.

Det er en pågående aksjon. Det er også mulig for enkeltpersoner å støtte dette direkte via denne lenken.

Her er en FB-lenke til Team Ukrainas leder Antonina Zakharova

Les mer om World Central Kitchen her

Les også: Filip August Bendi og team Norway er klare for Bocuse d’Or Europe

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS