Den norske Bocuse d'Or-fansen kan begynne å planlegge tur til Piemonte i 2018. Italia skal arrangere Bocuse d'Or Europe i juni om ett og et halvt år. (Foto: Morten Holt)

Bocuse d’Or til Italia

Bocuse d’Or Europe i 2018 skal arrangeres i Torino i Piemonte i Italia.

Publisert
Ungarsk jubel på hjemmebane i Budapest tidligere i år. Christopher W. Davidsen (til venstre) kapret sølvmedaljen, og forbereder seg nå for den store verdensfinalen av Bocuse d'Or i Lyon i januar.

Konkurransen arrangeres på Lingotto Fiera Arena i Torino fra 10. til 12. juni 2018, og det blir første gangen et søreuropeisk land arrangerer konkurransen. Konkurransen vil pågå parallelt med en mat- og gourmetmesse.

For sjette gang

Bocuse d’Or Europe er så langt arrangert fem ganger, den første gangen i 2008 i Stavanger i Norge. I 2010 fant begivenheten sted i Geneve i Sveits, i 2012 i Brussel i Belgia, i 2014 i Stockholm i Sverige, mens 2016-utgaven fant sted i Budapest i Ungarn.

Norge har tatt medalje i samtlige Bocuse d'Or Europe-konkurranser, og vunnet to av dem (Geir Skeie i 2008 og Ørjan Johannessen i 2012)

Les også: Slik gikk det i Bocuse d'Or Europe 2016 i Budapest

Christopher W. Davidsen er Norges deltaker i Bocuse d'Or i Lyon i slutten av januar 2017. Her fra konkurransen i Budapest i mai 2016. Bak commis Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)

Nå er det altså italienerne som skal få arrangere mesterskapet, som regnet som uoffisielt EM for kokker. Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år med partall, mens Bocuse d’Or i Lyon arrangeres annethvert år med oddetall.

Førsteklasses råvarer

«Piemonte-regionen i Italia har mange ressurser og rå varer som gjør regionen til et ideelt sted å arrangere denne store kokke-konkurransen. Regionen byr på hvite trøfler fra Alba, sine hasselnøtter, kjøtt- og kalvekjøtt i særklasse, nydelige oster - for ikke å glemme vinene fra Piemonte. Arrangør-byen Torino har åtte Michelin-restauranter», heter det fra Bocuse d’Or.

Men før italienerne skal arrangere denne konkurransen, er det klart for den store globale finalen av Bocuse d'Or i 2017, og Christopher W. Davidsen, commis Håvard Werkland og resten av det norske teamet er nå midt i den harde forberedelsesfasen.

Her kan du lese alt om Bocuse d'Or de siste 10 årene

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

* Den neste utgaven av Bocuse d’Or arrangeres i Lyon 25. og 26. januar 2017. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og i 2016 i Budapest. Den neste utgaven, i 2018, skal arrangeres i Torino i Italia.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

Powered by Labrador CMS