Det er Norge som har jublet mest i Bocuse d'Or Europe, som her i Budapest nå i mai - da Christopher W. Davidsen tok sølv. (Foto: Bocuse d'Or Europe/Le Fotographe)

Seks har søkt om Bocuse d’Or Europe 2018

Seks land har søkt om å få arrangere Bocuse d’Or Europe i 2018, en konkurranse som er dominert av Norge siden starten i 2008.

Publisert

Først skal verdensfinalen av Bocuse d’Or holdes i Lyon i januar 2017, der Christopher W. Davidsen er Norges deltaker, men så skal igjen Bocuse d’Or ut i Europa.

Seks interessenter

Tyskland, Danmark, Estland, Nederland, Polen og Storbritannia har alle søkt om å få arrangementet, men mye kan tyde på at danskene vil få det. Landet har gjort det bra i Bocuse d’Or de siste årene, men er det eneste landet som har hevdet seg på pallen de siste årene som ikke har arrangert Bocuse d’Or Europe.

Stavanger var først

Bocuse d’Or Europe ble arrangert for første gang i Stavanger i Norge i 2008. Deretter var Sveits (Geneve) arrangør i 2010, Belgia (Brussel) i 2012, Sverige (Stockholm) i 2014 og nå sist Ungarn (Budapest) vertsnasjon i 2016.

Les også: Sølv til Norge i Budapest

Norge aller best i Bocuse d’Or Europe

Så langt er det Norge som har gjort det aller best i Bocuse d’Or Europe. Vi er det eneste landet som har vært på pallen hver gang siden starten. Kun fem nasjoner har tatt medalje i de fem Bocuse d’Or Europe-konkurransene fra 2008 til 2016.

* Norge har to gull, to sølv og en bronse (fem medaljer).

* Sverige har ett gull, to sølv og en bronse (fire medaljer).

* Danmark har ett gull, to sølv og en bronse (fire medaljer).

* Ungarn har ett gull (en medalje).

* Frankrike har en bronse (en medalje).

Her kan du se den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

Powered by Labrador CMS