Tyskland Ludwig Heer (1)

Bocuse d`Or: Full fart i konkurranse-boksene

Ti av deltakerne i Bocuse d’Or Europe er i gang i Palexpo i Genéve, deriblant svenske Tommy Myllymäki og sveitsiske Franck Giovannini. Begge er blant de heteste favorittene i konkurransen. Også Tyskland og Italia er blant nasjonene som konkurrerer i dag.

Publisert

Paul Svensson (til venstre) er Sveriges coach i Bocuse d Or 2010. Her sammen med Bocuse d Or-vinner Mathias Dahlgren utenfor Tommy Myllimakis konkurranseboks. (Foto: Morten Holt)

Vi møtte tidligere Bocuse d’Or-vinner Mathias Dahlgren og Tommy Myllymäkis coach Paul Svensson utenfor den svenske boksen ved tiden, en og en halv time etter at Myllymäki var i gang.

Les mer om Tommy Myllymäki her

Paul Svensson er coach

"

Tommy Myllimäki er Sveriges deltaker i Bocuse d Or 2010 i Genéve. (Foto: Morten Holt)

– Alt er under kontroll, så lenge, sier coach Svensson.

Bortsett fra i Bocuse d’Or sist gang, har Sverige hatt en gastronomisk gruppe, bestående av Mathias Dahlgren, Henrik Norström og Paul Svensson, som har geleidet de svenske deltakerne.

I år har Svensson coach-ansvaret alene, men med støtte fra blant andre Dahlgren, som i år fikk sin andre stjerne i Michelin-guiden.

Til Sverige i 2014?

Norge arrangerte den første utgaven av Bocuse d’Or i 2008. I år er det Sveits og Genéve sin tur, og alt tyder på at dette blir et meget bra arrangement.

Italias Alberto Zanoletti i aksjon i Bocuse d Or Europe 2010, som er i gang i dag. (Foto: Morten Holt)

Om fire år håper Sverige og Svensson at mesterskapet igjen skal komme til Skandinavia.

– Vi jobber for å få Bocuse d’Or Europe til Sverige i 2014. Det har vi virkelig fortjent, mener Svensson.

Sverige har hevdet seg i Bocuse d’Or de siste gangene. Jonas Lundgren, som var svenskenes deltaker sist gang, ble nummer tre i Bocuse d’Or Stavanger i 2008 og kapret sølmedaljen bak Geir Skeie i Bocuse d’Or 2009.

Det er full fart i konkurranseboksene. Her er tyske Ludwig Heer (til venstre) i aksjon sammen med sin commis Daniel Zahn. (Foto: Morten Holt)

Hvarnes i aksjon tirsdag

Norges deltaker Gunnar Hvarnes skal i aksjon i morgen tirsdag. Han starter i boks to klokka 08.10.

I tillegg til den sveitiske deltakeren, er det Hvarnes som har flest tilhengere på tribunen i det store messesenteret i Genéve. Over 100 norske fans er allerede på plass.

Les også: I dag braker det løs

"
Powered by Labrador CMS