Jonas Lundgren Lyon1

Lundgren imponerte Hellstrøm

- Jonas' sin rett var den klart beste første dag. Det var den norske jurymedlemmet Eyvind Hellstrøms kommentar etter den første dagen i Bocuse d'Or. Svenske Jonas Lundgren imponerte sin forrige arbeidsgiver i går. Nå er alle de andre store favorittene i gang - med norske Geir Skeie i spissen.  

Publisert

- Jeg synes at Jonas Lundgrens rett var den beste første dag, og han kommer nok til å hevde seg meget bra når status skal gjøres opp onsdag kveld. Men i dag er det flere store konkurrenter som skal i sving. Slik jeg ser det på forhånd, er det fem gullmedaljekandidater i dag, Norge, Danmark, USA, Japan og selvsagt Frankrike, sier Eyvind Hellstrøm til horecanytt.no

Om Filip Langhoff, kjøkkensjefen på Feinschmecker, og Finlands deltaker i går, uttaler Hellstrøm:

- Han gjorde en bra figur, men var ikke i samme klasse som Jonas.

På Bagatelle

Jonas Lundgren har tidligere arbeidet som kjøkkensjef i Eyvind Hellstrøms restaurant Bagatelle i Oslo, men har det siste året konsentrert seg fullt og helt om Bocuse d'Or. Sist sommer tok han bronsemedaljen i Stavanger.

Foruten Bagatelle har Lundgren kokkeerfaring fra Gondolen og Sturekompagniet, Le Canard i Oslo, hos Philip Howard på The Square i London og i Napa Valley hos legenden Thomas Keller på The French Laundry.

Norsk commis

Sveriges Jonas Lundgren (32), som vant bronsemedaljen i Bocuse d'Or Europe, var den eneste av medaljevinnerne fra Stavanger som var i aksjon i Lyon i går. Med seg som commis (assistent) har han for øvrig norske Øyvind Novak Jenssen.

Powered by Labrador CMS