Eyvind Hellstrøm, Gunnar Hvarnes og Filip August Bendi etter sølvmedaljen i Bocuse d'Or Europe 2010. (Foto: Morten Holt)

To poeng unna seier

Fattige to poeng skilte Danmark og Norge i Bocuse d’Or Europe 2010. Danmarks Rasmus Kofoed fikk 920 poeng. Gunnar Hvarnes og Norge fikk 918. Frankrike på tredjeplass var nærmere 50 poeng bak Norge igjen.

Publisert

Gunnar Hvarnes var bare to poeng unna seieren i Bocuse d`Or Europe, men var storfornøyd med sølvmedaljen. Her sammen med Norges jurymedlem Eyvind Hellstrøm og commis Filip A. Bendi. (Foto: Morten Holt)

Det var en strålende fornøyd Gunnar Hvarnes vi snakket med rett etter at sølvmedaljen var sikret.

– Oj, 9000 euro. Det er jo rundt 72 000 kroner det! Da blir det ferie i år! Sa Gunnar Hvarnes smilende etter premieseremonien tirsdag kveld.

Skal ta danskene i Lyon

Gunnar Hvarnes sitt kjøttfat bæres frem i Geneve. (Foto: Morten Holt)

– Det fungerte bra under konkurransen, men det var jo noen småting jeg kunne gjort enda bedre. Det skal jeg ta igjen i Lyon i januar neste år, sier Gunnar Hvarnes.

For da er det den store Bocuse d’Or-finalen (annet hvert år), og da skal de to poengene opp til Danmark tas igjen.

– Gunnar har gjort en fantastisk jobb. Han kan være meget stolt av det han presterte i Genéve, var Eyvind Hellstrøms kommentar etter at premieutdelingen var ferdig.

Tredje gangen gildt for Kofoed

Det lå nesten i dagen at vinneren Rasmus Kofoed skulle få sin etterlengtede Bocuse d’Or-seier. Han deltok for tredje gang, og hadde en bronse- og sølvmedalje fra de to foregående gangene.

Rasmus Kofoed serverer juryen (Eyvind Hellstrøm til venstre) sausen. (Foto: Heidi Fjelland)

Kofoed driver for øvrig restauranten Geranium i København. Vinnerpremien var på 12 000 euro.

Sverige skuffet

Sveriges Tommy Myllimäki var spådd helt i toppen, men endte til slutt på femteplass i konkurransen. Han fikk imidlertid trøstepremien ”Beste fiskerett”, som ble delt ut av Marine Harvests Magnus Skretting.

Simon Hulstone fra Storbritannia, som også deltok i Bocuse d’Or Europe i Stavanger i 2008 og i Bocuse d’Or i 2009, ble nummer fire.

Kaos på premiepallen etter at danskene vant. Den norske delegasjonen til venstre. (Foto: Heidi Fjelland)

Den nordiske dominansen fortsatte med finsk sjetteplass, mens hjemmenasjonen Sveits ble nummer sju. (se komplett resultatliste helt nederst)

Belgia, som ikke endte blant de 12 beste, og dermed ikke får være med i finalen neste år, skal for øvrig arrangere Bocuse d’Or Europe neste gang (2012). Heller ikke Italia eller Estland gikk til finalen.

Rettene

Gunnar Hvarnes serverte kveiteretten Oceans og kalveretten Vitalogy til juryen.

Fiskerett

Deler av fiskefatet til Gunnar Hvarnes i Bocuse d Or Europe i Geneve. (Foto: Tom Haga)

Sterling Kveite “Oceans”

* Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma

* Purreløkspudding med løjrom og vaktel egg

* Duo med blomkål og gulrot

* Variasjon på asparges og sopp

* Lime emulsjon

Kjøttrett

Sveitisk kalv “Vitalogy”

* Kalvefilet med trøfler og andelever

* Kalvebrissel cromesquis

* Fin terte med morkelkrem

* Primører og gnocchi

Resultatliste Bocuse d’Or Europe 2010

Slik ble resultatlista i Bocuse d’Or Europe 2010. De 12 beste i konkurransen er kvalifisert for Bocuse d’Or i Lyon i 2011.

Gunnar Hvarnes med statuetten, som viser at han ble nummer to i Bocuse d`Or Europe 2010. (Foto: Morten Holt)

1) Danmark – Rasmus Kofoed (920 poeng)

2) Norge – Gunnar Hvarnes (918 poeng)

3) Frankrike – Jérôme Jaëglé

4) Storbritannia – Simon Hulstone

5) Sverige – Tommy Myllymäki

6) Finland – Matti Jämsen

7) Sveits – Franck Giovannini

8) Island – Thrainn Freyr Vigfusson

9) Spania – Juan Andrés Morilla

10) Nederland – Marco Poldervaart

11) Tyskland – Ludwig Heer

12) Polen – Rafal Jelewski

Disse kvalifiserte seg ikke for Bocuse d`Or Lyon:

Kroatia – Nicolina Loncar

Østerrike – Roland Huber

Estland – Dmitri Rooz

Italia – Alberto Zanoletti

Ungarn – Kostyál Gábor

Slovakia – Martin Korbelic

Belgia – Jeff Beyens

Malta – Kevin Bonello

Beste commis:

Sveits: Cecile Panchaud

(Premien ble for øvrig delt ut av Bent Stiansen)

Beste fiskerett:

Tommy Myllymäki, Sverige

Beste kjøttrett:

Simon Hulstone, Storbritannia

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS