Gunnar Hvarnes og Filip A Bendi (5)

Utålmodig Hvarnes er klar

Med kveite tilberedt på en ny måte som dommerne sannsynligvis ikke har smakt før, skal Gunnar Hvarnes forføre juryen i tirsdag. 33-åringen er mer enn klar for Bocuse d’Or-deltakelse sammen med commis Filip A. Bendi.

Publisert

Gunnar Hvarnes (til høyre) og Filip A. Bendi skal forsvare Norges ære i Bocuse d`Or i Genéve. Her på den norske standen mandag ettermiddag. (Foto: Morten Holt)

– Fisken er annerledes preparert enn den pleier å være i denne konkurransen, sier Gunnar Hvarnes til Horeca/Horecanytt.no dagen før han skal i aksjon i Genéve.

– Ingen dommer har nok noen gang smakt den slik, tror Hvarnes.

Prøvd ut nye ting

Han har med utgangspunkt i Sterlingkveite fra Marine Harvest, trent sammen med forskere i et prosjekt i Måltidets Hus i Stavanger. Forskere og kokker har gått sammen for å finne frem til det beste resultatet, og det er arbeidet med fagområder som varmebehandling og sensorikk. Fagfolk fra GI har også bidratt med sin ekspertise.

Eyvind Hellstrøm har siste peptalk med Gunnar Hvarnes og Filip A. Bendi. Hellstrøm har i dag smakt fiskeretten til de 10 første deltakerne. (Foto: Morten Holt)

– I og med at jeg prøver ut nye ting på fisken, knyttes det selvfølgelig litt mer spenning til det enn fiskefatet, men jeg tror at vi har kontroll. Jeg har gått gjennom fatene minst 15 ganger, sier Norges Bocuse d’Or-deltaker.

Vil i gang

– Hvor nervøs er du dagen før du skal i aksjon, på en skala fra 1 til 10?

– Det svinger. Tror hele skalaen er i bruk. Nå vil jeg i gang. Jeg er utålmodig nå etter å ha tenkt Bocuse d’Or i ett og halvt år, sier Gunnar Hvarnes.

Han håper på en god start tirsdag morgen. – Det er viktig å få det til å gå på skinner fra start. Da går det lettere utover dagen, sier han.

– Gitt spennende føringer for kveita

Det er liten tvil om at hele prosjektet har gitt spennende føringer for kveita, noe vi nå skal se resultatet av i Bocuse d’Or Europe 2010, sier Harald Osa.

– Det dreier seg om varmebehandling av kveite. Dette er et spesielt prosjekt som ingen har gjort før. Vi har vært ute etter å finne forklaringen. Ofte mener forskere noe, og kokkene noe annet.

- Prosjektet har vel vist at både forskere og kokker har rett i noe. Det er liten tvil om at hele prosjektet har gitt spennende føringer for kveita, noe vi nå skal se resultatet av i Bocuse d’Or Europe 2010, sier Harald Osa.

Gunnar Hvarnes starter i boks 2 i Genéve Palexpo klokka 08.10. Klokka 13.10 skal fiskefatet presenteres for juryen. 13.45 skal kjøttfatet legges klart.

Powered by Labrador CMS