Håvard Werkland er yngstemann i finalen i Årets kokk, men NM-vinneren fra 2018 kan definitivt stikke av med seieren i den gjeve konkurransen. (Foto: Morten Holt)

Lag 5 i Årets kokk 2019 - Team Werkland

Tirsdag 24. september arrangeres Årets unge kokk og Årets kokk i Mathallen i Oslo. Vi presenterer de ulike lagene – i den rekkefølgen de starter i konkurransen. Håvard Werkland skal aller sist ut i konkurransen, men unggutten fra Trøndelag har imponert. Han er siste NM-vinner, og assisterte også Christopher W. Davidsen med stø hånd til sølv i Bocuse d'Or i 2017. 

Publisert

Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.

Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Vinneren av Årets unge kokk blir også historisk. Det er første gang konkurransen arrangeres.

Britannia-duoen Runa Kvendseth og Håvard Werkland er blant Årets kokk-favorittene. (Foto: Morten Holt)

Team Werkland

Kokk: Håvard Werkland (25) – soussjef i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

Opprinnelig fra: Kyrksæterøra.

Commis: Runa Ailin Kvendseth (22) – kokk I Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

Opprinnelig fra: Ekeberg, Oslo.

Coach: Thomas Johansen Borgan (38) – eier av Kraft Bodega i Trondheim.

Opprinnelig fra: Rørvik.

Kokk

Med sine 24 år, er Håvard Werkland den yngste kandidaten blant Årets kokk-finalistene. Han kommer fra Kyrksæterøra og jobber til daglig som soussjef på Restaurant Speilsalen på Britannia Hotel. Han startet kokkekarrieren sin på Rica Nidelven i 2012 (senere Scandic Nidelven), og i 2014 vant han NM for kokkelærlinger, året etter tok han sølv i nordisk mesterskap for lærlinger. I 2015 var han commis for Christopher W. Davidsen i Årets kokk, og sammen vant de sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016 og i Bocuse d’Or 2017.

I 2018 vant han som selvstendig kandidat NM i kokkekunst, og ble dermed kvalifisert til Årets kokk 2019. Etter NM, og før åpningen av Speilsalen, hadde han et jobb- og læreopphold ved Restaurant 108 i København.

Commis

Hans commis er Runa Ailin Kvendseth (22), som anses å være en kommende stjerne på den norske kokkehimmelen. Hun hadde læretiden sin på Statholdergaarden, og jobber i dag som kokk ved Speilsalen på Britannia Hotel. Som konkurransekokk har Runa vunnet NM for kokkelærlinger to ganger, vunnet sølv i NM i kokkekunst 2017, og har også vært kokk på juniorlaget til Det norske kokkelandslaget.

– Grunnen til at teamet løfter meg som kandidat er blant annet at jeg har en commis, som til tross for sin unge alder, har ufattelig mye konkurranseerfaring fra kokkelandslaget, og som er vant til å jobbe som et team. Som yngstemann av årets kandidater, tror jeg også at samarbeidet vårt kommer veldig naturlig, siden vi nesten er like gamle, sier Werkland om arbeidskollega Kvendseth.

Coach

Til å være coach har Håvard valgt Thomas Johansen Borgan (37). Han eier og driver Kraft Bodega og Kontrast Catering i Trondheim. Læretiden hadde han ved Britannia Hotel, og han har hatt en lang restaurantkarriere i Trondheim og Oslo, da ved blant annet Palace Grill og 5bord. Han vant dessuten Årets sjømatkokk i 2011, gull i NM i kokkekunst i 2012, gull i Nordisk mesterskap 2013 og Global Chef Northern Europa i 2015.

– Coachen min har mye konkurranseerfaring og vet derfor hvor fokuset bør være før en konkurranse. Han er også veldig opptatt av å forme seg etter min matstil, være positiv til retningen det tar, og heller finne løsningen som passer min matstil – i stedet for å presse inn noe som ikke gjenspeiler meg og oss som et lag, sier Werkland.

Les også: Dette er alle lagene i Årets unge kokk og Årets kokk 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS