Christian André Pettersen og Håvard André Josdal Østebø har los på edelt metall etter innsatsen i Lyon. (Foto: Georg Mathisen)

Har tro på edelt metall

– Vi går for gull, sier coach Gunnar Hvarnes etter at Christian A. Pettersen er ferdig i Bocuse d’Or. Bent Stiansen har også tro på edelt metall etter første dag i dommerpanelet.

Publisert
Christian André Pettersen gjennomførte akkurat som han har trent på – og var sliten etterpå. (Foto: Georg Mathisen)

Alt gikk som det skulle – bortsett fra litt garnityr som veltet. Ekspertene er enige om at det ser lyst ut for Christian André Pettersen etter at han har gjort jobben sin på konkurransekjøkkenet.

Les også: Christian A. Pettersen - Bocuse d'Or-favoritten

Det kokte i salen i Lyon hele dagen. Coach Gunnar Hvarnes har plass utenfor konkurransekjøkkenet, og der er det til tider trangt. (Foto: Georg Mathisen)

Håp og tro

– Vi går for gull. Jeg tror og håper at vi var best. Vi ser i hvert fall at vi ikke er ute av kampen, sier Gunnar Hvarnes. Coachen for det norske laget er optimist. – Spesielt kjøttretten tror jeg at vi var best på, sier han.

Hvarnes fremhever Danmarks Kenneth Toft-Hansen og USAs Matthew Kirkley som flinke konkurrenter. – Vi vet jo aldri hva som kan skje, men jeg tror vi er garantert topp to, sier han. Da er det Danmark han tenker at kampen vil stå mot.

Bent Stiansen er norsk dommer – her vises det norske fatet «Nord» frem for dommerne. (Foto: Georg Mathisen)

Les også: Nå er Bocuse d'Or-jobben gjort

Elegant håndverk

Den norske dommeren og Bocuse d’Or-presidenten, Bent Stiansen, har også bare godord å komme med:

– Jeg er godt fornøyd. De har gjort et godt stykke håndverk, sier Stiansen. Dommerne snakker ikke mye sammen, forteller han, men han har sett reaksjonene til naboene sine, og de lover også godt.

Coach Gunnar Hvarnes følger med på commis Håvard André Josdal Østebø. (Foto: Georg Mathisen)

Stiansen roser Christian André Pettersen og commis Håvard André Josdal Østebø for god teknikk, godt håndverk og eleganse. Noen plassering vil han ikke spå. – Men jeg er trygg på at det blir medalje, sier han.

Les også: Dette serverte Norge i Bocuse d'Or 2019

Christian André Pettersen var suveren i europafinalen, men flere av konkurrentene har løftet seg skikkelig den siste tiden. (Foto: Georg Mathisen)

Imponert

Eyvind Hellstrøm fulgte den første dagen i Bocuse d’Or fra publikumsplass og delvis på skjerm. Der var det ikke alt som var like enkelt å se – spesielt fordi fargene på skjermene ble ganske dårlig gjengitt.

– Men det lille jeg har sett, det var veldig imponerende. Dette var virkelig bra levert, sier Hellstrøm, som også peker på USA og Danmark som de hardeste konkurrentene. Sammen med svenske Sebastian Gibrand og franske Matthieu Otto, som ikke skal i ilden før onsdag.

Flere har løftet seg

Også tidligere gullcoach Odd Ivar Solvold har fulgt konkurransen fra tribunen. Han har et godt inntrykk av det norske bidraget, men advarer mot å vente noen utklassing på linje med den europeiske finalen, der Christian A. Pettersen slo sølvvinner Sverige med 108 poeng.

– Jeg har sett at det er flere som har løftet seg, sier Solvold.

Avgjørelsen i Bocuse d’Or faller onsdag kveld.

Les alt om Bocuse d'Or 2019 her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS