Runa Kvendseth er på juniorkokkelandslaget, og er også commis for Håvard Werkland i den Årets kokk, som arrangeres 24. september i år. (Foto: Morten Holt)

Vil innføre «Årets unge kokk»

«Årets kokk» er en innarbeidet konkurranse, der vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker. Snart kommer også konkurransen «Årets unge kokk».

Publisert

Det er «Stiftelsen Bocuse d’Or Norge», som nå skifter navn til «Stiftelsen årets kokk», som ønsker å dra i gang den nye konkurransen, som forhåpentligvis ser dagens lys på samme dag som «Årets kokk» arrangeres 24. september i år.

Bedre rekrutteringsgrunnlag

– Dette er en konkurranse vi arbeider mye med nå. Målet er å styrke rekrutteringen til kokkefaget og til konkurransekokkefaget, sier faglig leder for Stiftelsen årets kokk, Gunnar Hvarnes.

Han forteller at mange norske kokkekvinner er aktuelle for å bli Norges representant i Bocuse d’Or, og en av juniorkokkelandslagets deltakere, Runa Kvendseth, skal også være commis for Håvard Werkland i den kommende utgaven av Årets kokk.

Les også: Dette er det fem kokkene som kjemper om å bli Norges Bocuse d’Or-kokk i 2020 og 2021

50 prosent kvinner/50 prosent menn

Leder for styret i Stiftelsen årets kokk (tidligere Stiftelsen Bocuse d’Or Norge), Rune Brandstadmoen, uttaler:

– «Årets unge kokk» skal være en konkurranse for unge kokker. Vi har ikke bestemt det helt fast, men mulig for dem fra 23 år og yngre. Vår målsetting er at det skal være 50 prosent menn og 50 prosent kvinner i «Årets unge kokk», sier Brandstadmoen, som denne uka ble valgt som styreleder for to nye år i stiftelsen.

Forenklet utgave av Årets kokk

Gunnar Hvarnes forteller at konkurransen «Årets unge kokk» vil bli en forenklet utgave av «Årets kokk» – for at flere unge kokker skal bli interessert i å bli konkurransekokk på høyt norsk nivå.

– Vi må begynne på et enklere nivå. Det er viktig med rekruttering, og selv om vi per i dag har svært mange gode konkurransekokker, som alle hadde gjort det meget skarpt i for eksempel Bocuse d’Or, er det viktig å bygge grunnlaget for de neste konkurransene.

Les også: Disse vil bli Norges neste Bocuse d’Or-kokk

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS