Forsiden på den sjuende og siste utgaven av Horeca i 2023.
Forsiden på den sjuende og siste utgaven av Horeca i 2023.

Årets siste Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets sjuende og siste magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på den sjuende og siste utgaven av Horeca i 2023.
Forsiden på den sjuende og siste utgaven av Horeca i 2023.

Re-Naa er Norges eneste restaurant med to stjerner i Michelin-guiden. 

Stavanger-restauranten, som drives av Torill og Sven Erik Renaa, er også en sterk bidragsyter til rekrutteringen av både servitører og kokker.

Les om Re-Naa i Horeca nummer 7 2023

Stjernehotellet

I samme hus som Re-Naa holder hotellet Eilert Smith Hotel til.

Det er et lite og eksklusivt hotell, som selvfølgelig trekker til seg en del «foodie»-turister.

Med bare 12 rom er det blant Norges minste, men Eilert Smith Hotel kan også påberope se å ha landets største suite i hotellsammenheng. Den største suiten, Eilerts Residence, er nemlig 250 kvadratmeter stor.

Les mer om Eilert Smith Hotel i Horeca nummer 7 2023

Stavangers eldste hotell

Ikke langt unna Eilert Smith Hotel og Re-Naa, finner du Stavangers eldste hotell.

Hotel Victoria ble åpnet i 1900

I 2020 ble det investert 140 millioner kroner i totalrenovering av historiske Hotel Victoria. Nå i november åpnet enda en storinvestering i det historiske hotellet i Stavanger.

– Brasserie Pigalle skal bidra til at gjestene spiser middagen på hotellet, forteller hotelldirektør Monika Sandvold.

Les mer om Hotel Victoria i Horeca nummer 7 2023

Matomsorgsprisen 2023

I oktober ble Matomsorgsprisen delt ut for 17. gang. 

Denne gangen gikk prisen til hovedkjøkkenet på Ullevål sykehus ved Egil Brevik.

I denne utgaven kan du lese om hvorfor Ullevål fortjente prisen denne gang.

Koskenkorva skal være god både for ganen og klimaet

Bygget er dyrket på skånsomt vis, og vodkaen skal være snill mot klimaet. Men den nye klimavodkaen smaker annerledes, også, ifølge Koskenkorvas Mikael Karttunen.

De har satt sitt eget klimamerke på vodkaen. Ikke bare fordi destilleriet skal drive så klimavennlig som mulig, men også fordi råvaren dyrkes med tanke på de neste generasjonene av bønder. 

– I fremtiden er målet vårt at alle ingrediensene i produktene våre skal komme fra regenerativt jordbruk, sier Karttunen.

Les mer om Koskenkorva i Horeca nummer 7 2023

Nærmer seg Bocuse d’Or i Norge

Det nærmer seg Bocuse d’Or Europe 2024 med stormskritt. Norge arrangerte Bocuse d’Or Europe i Stavanger i 2008. 

16 år senere er det Trondheim som er arena for den store kokkekonkurransen.

I denne utgaven kan du lese mye om forberedelsene til mesterskapet, og også portrettet med Håvard Werkland, som er Norges deltaker på hjemmebane i mars.

Les mye mer i magasinet Horeca, nummer 7 2023

Oste-VM

Denne høsten var Trondheim arena for et annet stort mesterskap, nemlig oste-VM. Over 4500 oster fra alle verdenshjørner deltok i mesterskapet, men seieren ble igjen i Norge – rettere sagt hos Gangstad Gårdsysteri på Inderøy i Trøndelag.

Les mer i Horeca nummer 7 2023

Typebedrift

Bygger på historien, stein på stein

Teglverket her la grunnlaget for hele dagens Sandnes. Nå bor og spiser gjestene på Gamlaværket midt i historien. Nicolas Maffini trenger flere værelser. Sjefen på Gamlaværket opplever at kurs- og konferansegjester velger et annet hotell fordi klenodiet midt i Sandnes ikke har overnattingsplass til mange nok.

– Vi kunne tenke oss å utvide med flere værelser, ja. Flere gjester på huset betyr også at vi har mulighet til å selge mer i restaurantene og få flere grupper på kurs og konferanser. Vi jobber tett sammen med søsterhotellene våre, men antallet rom er et lite hinder, sier Maffini.

Gamlaværket i Sandnes er typebedrift i Horeca nummer 7 2023

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan lese om akevitt, og kåringen av landets beste hotellfrokost, om Finnskogtoppen, om modnede juleviner, om Gourmet Produkter (hovedsakelig alkoholfrie produkter).

Dessuten finner du en stor oppsummering av årets utgave av Østlandske Storhusholdning, som ble den største noensinne.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Føyen og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS