Forsiden på den andre utgaven av Horeca i 2023.
Forsiden på den andre utgaven av Horeca i 2023.

Årets andre Horeca-magasin på vei

Årets andre magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Naturlig nok domineres stoffet denne gangen av hva som skjedde på landets største messe for horecabransjen, Umami Arena.

Forsiden på den andre utgaven av Horeca i 2023.
Forsiden på den andre utgaven av Horeca i 2023.

Umami Arena samlet nesten 500 utstillere og 25 600 besøkende. Det ble arrangert en rekke mesterskap og kåringer, som du kan lese om i denne utgaven.

Du finner dessuten en rekke bilder og omtaler fra messen, og det blir enda mer i neste utgave av Horeca (nummer 3 3023).

Årets grønne kokk

Et av mesterskapene som ble viet mest oppmerksomhet, var Årets grønne kokk, en konkurranse som har vokst siden den spede starten i 2003.

Denne gangen stilte mange toppkokker til «start», som igjen leverte fantastisk god og smakfull mat med kun «grønne» råvarer.

Hovedmålet med konkurransen er å sette søkelyset på de grønne råvarene, spesielt de norske, og inspirere til økt bruk av frukt og grønt.

Det har gitt resultater.

I og med at vi har satt søkelyset på «grønn» mat i denne utgaven, kan du også lese en større reportasje om verdens eldste vegetarrestaurant (Hiltl), som du finner i Sveits.

Les mye mer i magasinet Horeca, nummer 2 2023

Thon-Thorvaldsen fikk bransjens høyeste utmerkelse

Han har ledet Thon Hotels til stadig nye høyder. I nesten 35 år har Morten Thorvaldsen ledet kjeden, som startet som et rent rom- og frokostkonsept, men som er blitt en markant norsk hotellkjede.

Konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen (66), er tildelt Horecabransjens Ærespris 2023. Det skjedde i forbindelse med åpningen av Umami Arena 2023

Les mer om Horecabransjens Ærespris i Horeca nummer 2 2023

Unike drinker fra Himkok-bartenderne

De internasjonalt anerkjente bartenderne Maroš Dzurus og Paul Aguilar Voza fra Himkok er eksperter på cocktailmiksing, og bak utvikling av nye drinkoppskrifter ligger det både lidenskap, nysgjerrighet og kjemikerkunster.

Himkok ble i 2022 kåret til en av de 50 beste barene i verden, en toppliste Oslo-baren har vært på hele seks ganger siden åpningen i 2015.

Les mer i Horeca nummer 2 2023

Snåsavann satser i horecamarkedet

Snåsavann er i ferd med å spise markedsandeler på flaskevann her til lands. Nå forteller gründer og daglig leder Mohamed Sambou at det skal satses nasjonalt, og enda mer på horecamarkedet.

– Salget har tatt seg veldig opp etter at vi kom inn på Askos sentrallager i desember i fjor. Vi har dessuten noen helt unike glassflasker som egner seg svært godt i restauranter og hoteller, forteller den marokkansk-belgiske dataingeniøren, som har vært bosatt i Snåsa i 23 år.

Les mer i Horeca nummer 2 2023

NM i maskinoppvask til Østlandske Storhusholdning

NM i maskinoppvask flyttes fra Smak (nå Umami Arena) til fagmessen Østlandske Storhusholdning på Hamar.

Årets konkurranse arrangeres i Vikingskipet onsdag 18. og torsdag 19. oktober 2023.

Les mer i Horeca nummer 2 2023

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan blant annet lese om Mills Proff Partners nye konsept, om Skaslien Gjestgiveri, som nå legger familiestedet ut for salg og om Årets kokk, som i år flyttes fra Mathallen i Oslo til Stavanger konserthus.

I vinspalten denne gang har vi satt søkelyset på produsenten Giuseppe Vajra i Piemonte.

Christian Fredrik Sandberg Hoel fra Hoel gård er portrettert i denne utgaven.

Les mer i Horeca nummer 2 2023

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS