Årets siste magasin på vei til abonnentene

Årets siste utgave av magasinet Horeca i 2016, er nå på vei til abonnentene. I denne utgaven har vi satt søkelyset på den voksende nordlys-turismen i nord.

Publisert
Omslaget på Horeca nummer 7 2016. (Foto: Steve King/Layout: Tove Sissel Larsgård

Stadig flere vil oppleve norsk vinter – og spesielt nordlyset. Hoteller og overnattingssteder i nord melder om eksplosiv vekst i antall gjester. Dette gir også ringvirkninger for serveringsstedene.

Men det 88-sider store magasinet er også spekket med annet interessant stoff for bransjefolk.

Nordlys- og vinterturisme

– I motsetning til mange andre hoteller landet rundt, er vår hovedsesong blitt fra oktober til mars. Og februar er vår aller beste måned, forteller hotelldirektør på Clarion Hotel The Edhe i Tromsø, Øyvind Alapnes.

Han ser en klar trend; det er vinter- og nordlysturismen som trekker aller flest turister til Tromsø.

Les mye mer om Clarion Hotel The Edge i Horeca nummer 7 2016

Eksotiske nordlysbilder

På Sommarøy Arctic Hotel tre kvarters kjøring vest for Tromsø, er også nordlyset helt fantastisk, og hotellet har sågar ansatt en egen digital markedsfører – som sørger for at helt fantastiske nordlys-bilder finner veien ut i verdensveven. Det skal gi nye kunder til reiselivsanlegget på Sommarøy.

– Vi er kanskje det første hotellet i Norge som har ansatt en «digital markedsambassadør»? Dette for å bli lagt merke til i sosiale medier. Her ute har vi så mange fantastiske motiver til enhver tid, og vi har allerede merket effekten, sier hotellvert Kjell Ove Hveding, som våren 2017 innvier et helt nytt restaurant- og hotellbygg.

Du kan lese mye mer om Sommarøy Arctic Hotel i Horeca nummer 7 2016

Annerledes-paradiset i havkanten

Et annet reiselivsanlegg i nord, Manshausen i Nordland, byr også på eksotiske og innbydende nordlysbilder.

Børge Ousland er mest kjent for de fleste som en eventyrer og polfarer, men nå satser han for fullt på et reiselivsanlegg og opplevelsessenter på en liten øy i Grøtøyleia i Steigen kommune.

Ousland kjøpte den 55 mål store øya Manshausen like utenfor det vesle stedet Nordskot i 2010, og 1. juli 2015 sto anlegget klart for de første gjestene.

Les mer om Manshausen i Horeca nummer 7 2016

Emmas Drømmekjøkken leverer

Emmas Drømmekjøkken er et innarbeidet begrep i Tromsø – som det også går gjetord om langt utenfor byens grenser.

Anne Brit Andreassen startet stedet for litt over 18 år siden. Etter noen naturlig tunge år i oppstartsfasen, har resultatpilene bare pekt en vei siden 2004 – med en driftsmargin godt over 10 prosent.

Emmas Drømmekjøkken er typebedrift i Horeca nummer 7 2016

Markerer seg i Mathallen

Mathallen i Tromsø har på kort tid blitt en av byens mest populære og anerkjente restauranter, mye takket være kjøkkensjef Gunnar Jensen.

Han er også portrettert i dette magasinet.

Les mer om Mathallen og Gunnar Jensen i Horeca nummer 7 2016, der du også finner en rekke andre artikler fra Tromsø.

Årets kokk 2017

Ønsker du å bli Norges neste Bocuse d’Or-kokk? Hvis du vil fremme ditt kandidatur, er fristen for å søke som deltaker til «Årets kokk» neste år, 31. januar 2017. Denne gangen håper Bocuse d’Or Norge å se flere kvinnelige kokker blant søkerne.

– Vi har aldri hatt en kvinnelig norsk Bocuse d’Or-deltaker, sier daglig leder for Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig.

Les mye mer om oppgaven og om Årets kokk 2017 i Horeca nummer 7 2016

Matomsorgsprisen 2016

Han brenner for feltrasjoner, snakker verpehønas sak og har tro på jenter som en viktig alliert i kampen om mer grønt på tallerkenen.

Pål Harald Stenberg mottok nylig Matomsorgsprisen 2016 for arbeidet han har lagt ned for å gi Kari og Ola Soldat et mer helsefremmende og bærekraftig kosthold.

Les mer om Pål H. Stenberg i Horeca nummer 7 2016

Sandtorgholmen Hotell

Alice og Rolf Trulsen er godt over snittet interessert i historie. Derfor kjøpte de ett av landets eldste handelssteder, Sandtorgholmen, og etablerte det som reiselivsbedrift i 1999.

– Vi kan nok si det så enkelt. Vi har alltid vært opptatt av historie, og fant frem til dette stedet på 90-tallet. Siden har vi sakte, men sikkert, bygd det opp som en reiselivsbedrift – der vi har gjort det som er i vår makt for å ta våre på historien stedet har å by på, sier de to.

I dag fremstår det gamle handelsstedet Sandtorgholmen på en halvøy i Tjeldsundet som en av hotellperlene langs norskekysten.

Les mer i Horeca nummer 7 2016

Større reportasjer

I tillegg kan du også i denne utgaven blant annet lese om vårt besøk på messen Equip Hotel i Paris, om mange nyheter i forbindelse med nært forestående Smak 2017, om Moestue Grape Selections 20-årsjubileum, om vin fra Perelada og om Servicegrossistenes lokalmatsatsing.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS