
Trondheim markerte seg nok en gang
Trondheim har markert seg på mat- og drikkekartet i lengre tid. Fredag sørget Emil Lundemo Bakken fra Scandic Nidelven og Arne Kristian Birkelund Bævre fra Speilsalen på Britannia Hotel for ny heder til byen.

Lundemo Bakken vant nemlig Jeunes Chefs Rôtisseurs, en kokkekonkurranse i regi det gastronomiske fellesskapet Chaîne des Rôtisseurs, mens Birkelund Bævre vant Jeunes Sommelier.
Begge konkurransene, som er for deltakere under 27 år, ble arrangert i mesterkjøkkenet på Smak 2020.
– Må ringe mamma!

– Jeg vant! Nå må jeg ringe mamma! Emil Lundemo Bakken hadde ikke tid til å snakke med noen andre før mamma hadde blitt informert om den gjeve seieren.
22-åringen, som opprinnelig kommer fra Malvik og har arbeidet i ett år på Scandic Nidelven, hadde mål om å ha en fin dag på kjøkkenet – uten de helt store vinnerambisjonene. Men dommerne likte det han leverte, og dermed ble det en ny seier til en Trondheim-kokk.
Takker teamet på Scandic Nidelven
Han berømmer teamet på Scandic Nidelven, som alltid støtter opp om konkurransekokkene, og nevner spesielt kjøkkensjef Martin Trana Flak og assisterende kjøkkensjef Håvard Klempe i oppkjøringen og planleggingen mot konkurransen.
Trondheim sikret også andreplassen i kokkekonkurransen ved Sindre Fagermo Hjelmseth fra To Rom og Kjøkken, mens Christian Honstad fra Gamle Raadhus i Oslo ble nummer tre.
Speilsalen-sommelier vant Jeunes Sommelier

Arne Kristian Birkelund Bævre fra Speilsalen vant Jeunes Sommelier, en nasjonal konkurranse for unge servitører og vinkelnere om deres kompetanse innen vin og drikke til gode måltider.
Foruten vinneren, deltok også Jeanette N. Galdal fra Boen Gård på Tveit utenfor Kristiansand i finalen i Jeunes Sommelier.
Vinnerne til Paris i september

– Vi hadde flere aktuelle kandidater, og plukket ut tre finalister til kokkekonkurransen og to til sommelierkonkurransen, forteller styreleder for Chaîne des Rôtisseurs i Norge, Thore Sande.
Saken fortsetter under bildet

Han forteller videre at vinnerne i begge kategorier skal representere Norge i den internasjonale finalen i Paris 26. september 2020.
– Det er viktig å løfte frem neste generasjon innen gastronomi og kulinariske opplevelser, sier Sande.
Juryen

I juryen satt landslagskokk Aron Espeland, tidligere landslagsmanager Jørn Lie, tidligere juniorlandslagskaptein Geir Magnus Svae, og Ryfylkekokken Frode Selvaag.
Jørn Lie og Roar Hildonen var konkurransens «høye beskyttere».