Lanserer Lanson Twinpack

Lanson Champagne lanserer en twinpack med rosa og vanlige bobler på Vinmonopolet.

Publisert

Lanson Twinpack består av Lanson Black & Rose, hver flaske à 20 cl. Black er en såkalt Brut champagne, der Brut sier noe om sukkernivået i vinen. Lanson Rose Label var en av de aller første rosé-champagnene og har vært laget i over 50 år.

Begge vinene består av den klassiske champagne-blenden, nemlig Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Chardonnay gir finesse og eleganse, Pinot Noir gir kropp og holdbarhet mens Pinot Meunier tilfører en fruktig bouquet.

– Lanson Twinpack er egnet for dem som ønsker både rosa og vanlige bobler, uten å måtte kjøpe en hel flaske av hver. Dette egner seg også godt som introduksjon til Lanson Champagnes verden, og forskjellen mellom de to champagnestilene, rosé og brut, heter det i en pressemelding fra Stenberg & Blom.

Land: Frankrike

Volum: 0,4 L

Varenummer: 7647908

Pris: 260 kroner (Vinmonopolet, bestillingsutvalg)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Lanson Champagne

Lanson er i dag et av de eldste champagnehusene.

Lanson ble grunnlagt i 1760 av François Delamotte, som var en magistrat i Reims.

Lanson eksporteres til 120 land verden over, og de er kjent for sin friske og syrerike stil som kommer av at man ikke bruker malolaktisk gjæring. Dette gir champagner som er utmerkede i kombinasjon med mat, og som er meget lagringsdyktige.

Champagne

Det er kun lov å kalle det Champagne dersom boblene er fra regionen Champagne som ligger nordøst for Paris i Frankrike.

Som for alle musserende, lages først en basevin, men hemmeligheten for Champagne ligger i hvordan boblene fremstilles – de oppstår gjennom annengangs gjæring på flaske – en svært kostbar metode som kalles tradisjonell metode eller champagnemetoden. For andre musserende, for eksempel Prosecco, skjer annengangs gjæringen på store tanker og tappes deretter på flaske under trykk. Dette kalles tankmetoden.

Boblene i Champagne er delikate men intense, gir en kremaktig følelse, mens boblene i Prosecco er lettere, større og føles mer skummende.

Trykket i en champagneflaske er 5-6 bar, mens det i Prosecco er 3 bar

Champagne lages nesten alltid med en miks eller kun én av følgende druer: Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. Prosecco lages på druen Prosecco som også har navnet Glera.

Champagne er å anse som ferskvare, men i motsetning til andre musserende tåler Champagne godt et par års lagring, særlig de med høy friskhet, som man blant annet finner i Lanson sine Champagner. Skal man lagre Champagne, bør man sørge for at flaskene holdes borte fra sollys og holde jevn temperatur. Det er også viktig at de får ligge slik at korken holder seg fuktig for å bevare trykket og unngå at luft slipper inn i flasken

Den typen Champagne vi ser oftest, er Brut, som indikerer nivået restsødme i vinen. Brut betyr et sted mellom 0-12 g sukker per liter. Stadig oftere ser vi også Extra brut som er 0-6 g/l eller Brut Nature/Zero som er 0-3 g/l.

Såkalte non-vintage champagne er ikke egentlig en champagne uten årgang, men heller å anse som en multiårgang. Denne blendes til perfeksjon ved bruk av såkalte reserveviner år etter år for å oppnå husstilen. Reserveviner er baseviner fra tidligere årganger. Lanson bruker reserveviner fra minst 10 ulike innhøstninger i hver sin non-vintage.

Kilde: Benedicte Helverschou, Stenberg & Blom.

Powered by Labrador CMS