Det ble i dag klart at Norge fikk kategorigull for innsatsen i junior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations». Det norske juniorlandslaget består av Martine Espeland (fra venstre), Johanna Magdeli Utvær, Benjamin Granerud, Håvard Onsøyen, Robert Haugen, visekaptein Jon Erlend Matre, Andreas Enger Fjellheim og Christoffer G. Fallet. Kaptein Tonje Torvanger var på kapteinsamling sa bildet ble tatt. Gunnar Hvarnes er manager. (Foto: Per Magne Dalen)

Nytt kategorigull for juniorlandslaget

I dag ble det enda et nytt gull i VM for kokkelandslag (Culinary World Cup 2022). Denne gangen var det juniorlandslaget som tok sitt andre kategorigull. Dermed har det blitt fire av fem mulige gull til Norge så langt.

Robert Haugen, Christoffer G. Fallet og Andreas Enger Fjellheim i full konsentrasjon under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. (Foto: Rasmus Kongsøre)

Juniorlandslaget fikk gull for sin prestasjon i junior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations».

Juniorlandslaget

Christoffer G. Fallet er en av deltakerne på juniorlandslaget. (Foto: Morten Holt)

Det norske laget som sikret Norge det siste kategorigullet består av kaptein Tonje Torvanger, visekaptein Jon Erlend Matre, Håvard Onsøyen, Martine Espeland, Andreas Enger Fjellheim, Robert Haugen, Benjamin Granerud, Christoffer G. Fallet og Johanna Magdeli Utvær. Gunnar Hvarnes er manager.

I Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier, der junior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations» er en av dem.

I konkurransen lages det en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester.

Se bilder fra menyen nederst i saken

Fire gull, ett sølv

De Norske Kokkelandslagene har gjort en solid innsats under kokke-VM i Luxembourg. Med gullet i junior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» har Norge fått fire av fem mulige kategorigull. I tillegg har laget et kategorisølv (Community Catering-landslaget).

Kategorimedaljene indikerer nivået på prestasjonen. Konkurransene har en maksimal poengsum på 100 poeng (utgangspunktet). Så trekkes det poeng mens konkurransen pågår.

Gull forteller at lagets oppnådde poengsum er mellom 90 og 100 poeng. Når du får sølv, har du fått mellom 80 og 90 poeng.

De eksakte poengsummene forblir hemmelig til medaljeseremonien torsdag ettermiddag. Det deles ut medaljer i kategoriene senior, junior og «Community Catering».

Sist Norge vant i denne konkurransen var i 2006.

Laginnsats med godt humør

Tonje Torvanger er kaptein for juniorkokkelandslaget. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Dette var en skikkelig laginnsats preget av veldig godt humør. Laget hadde ristet av seg nervøsiteten fra den første konkurransen og var virkelig klare til match. Gjennomføringen var den beste laget noensinne har hatt, og det var deilig at den kom da det gjaldt som aller mest. Nå gleder vi oss over at innsatsen holdt til enda et gull, det andre for juniorlaget, sier kaptein Tonje Torvanger, som likevel ikke føler seg sikker på at det holder til sammenlagtgull.

– Det er flere lag med kategorigull, faktisk flere enn det er plasser på pallen. Derfor blir det ulidelig spennende når dommerne nå skal summere poengene frem mot premieutdelingen torsdag ettermiddag, sier Torvanger.

– Ventingen er aller verst, men stemningen i laget er god. Vi er imidlertid ikke sikre på noe som helst. Det er mange gode lag og det kan fort bare bli hundredels poenger som skiller i toppen, så nå krysser vi fingrene for at det holder til et resultat helt i toppen, sier en strålende fornøyd juniorkaptein.

Les også: Nytt kategorigull til seniorlandslaget i VM for kokkelandslag

Les også: Sølv til "Community Catering"-landslaget

Les også: Kategorigull til seniorkokkelandslaget

Les også: Også juniorene tok gull i VM for kokkelandslag

Menyen

Menyen besto av bakt kveite med hollandaisesaus til forrett, kalv med høstens grønnsaker til hovedrett og hvit sjokolademousse med solbær i ulike variasjoner til dessert.

De norske kokkelandslagene har valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Late Autumn Sweets. (Foto: Stian Broch)
Norwegian veal. (Foto: Stian Broch)
From the Fjords. (Foto: Stian Broch)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS