Kaldmat-buffeten til kokkelandslaget hadde temaet Nordiske årstider. (Foto: Eirik Nilssen, Matbyrået Impuls)

Norges fjerde gull i VM

Alt ligger til rette for en sterk pallplassering for begge de norske kokkelandslagene i VM (Culinary World Cup). I kveld ble det kjent at også seniorlandslaget sikret sin andre gullmedalje på to forsøk.

Publisert
Kokkelandslaget (senior) har levert to svært sterke prestasjoner under VM denne uken. Laget består av: Kåre-Andre Hjartholm, Jørn Lie (manager), Håkon Solbakk, Christer Rødseth (kaptein), Henrik Falkensten, Elisabeth Måseidvåg Olsen, Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Kristoffer Westvik Lofsnes, Jonas Nåvik, Jan Erik Hauge, Vibeke Thomassen og Tonje Torvanger. (Foto: Sebastian Ludvigsen, Matbyrået Impuls)

Torsdag kveld er det premieutdeling, der totalplasseringene blir regnet ut. Men med to medaljer av den edleste valøren både for senior- og juniorlandslaget, må seiler Norge opp sblant de heteste kandidatene til å toppe pallen.

Etter det Horeca/Horecanytt.no erfarer, er det bare Sverige og Norge som har tatt to gull i seniorklassen.

Se hva kokkelandslaget serverte lengre ned i saken

Les også: Disse er med på de norske kokkelandslagene

Deltakerne på det norske kokkelandslaget kunne slippe jubelen løs etter nok et VM-gull i Luxembourg. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

Fire norske gull

Kokkelandslaget senior tok sitt andre gull i VM, denne gang for sin kaldmat-buffet, som ble presentert for dommerne tirsdag.

Timesvis med forberedelser og arbeid gjennom hele siste natten, ble belønnet med gullmedalje. Juniorene har også vunnet to gullmedaljer i konkurransen til nå.

Les også: Juniorlaget sikret Norges tredje gull i VM for kokkelandslag

Les også: Gull både til junior- og seniorlandslaget på første konkurransedag i VM i Luxembourg

– Nå har vi et meget godt utgangspunkt for premieutdelingen torsdag. Akkurat nå står jubelen i taket i den norske leiren. Alle er superfornøyde med innsatsen, og veldig spente på dem som skal konkurrere i morgen, onsdag. Fire gull er akkurat det vi ønsket før vi kom hit. Det har vært en fantastisk spirit og lagånd i begge lagene. Det er lagspillet som er en sterk faktor til dette resultatet. Alle har strukket seg og tatt ansvar for den jobben som er lagt ned, sier manager for begge landslagene som er med i VM i Luxembourg, Jørn Lie.

Hadde full kontroll

Kokkelandslaget presenterte fantastiske kreasjoner av mat under dagens konkurranse i «Pastry art program» (kaldmat-buffet). Kokkene leverte i øverste klasse, og hadde også full kontroll på tiden i gjennomføringen. Gleden var stor da de fikk vite at innsatsen ble belønnet med gull også i andre delkonkurranse i VM i kokkekunst for landslag.

Del av kaldmat-buffeten i VM i Luxembourg for seniorer. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Utsnitt fra kaldmat-buffeten til Kokkelandslaget. Utallige timer forberedelser og planlegging ligger bak hver rett som ble presentert under VM i dag. (Foto: Eirik Nilssen, Matbyrået Impuls)
«Pastry art program» (kaldmat-buffet) som kokkelandslaget presenterte for dommere og publikum under VM i Luxembourg 2018, var av svært høy kvalitet. (Foto: Eirik Nilssen, Matbyrået Impuls)

Nå er spenningen knyttet til om sammenlagtseieren også går til Norge. Den endelige premieutdelingen – hvor totalresultatet for både junior- og seniorlaget blir offentliggjort, finner sted torsdag kveld.

Les også: Klart for VM for kokkelandslagene

Dette serverte seniorlandslaget

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS