Choice satser i Finland

Nordic Choice Hotels åpner nok et hotell i Finland. Det nye hotellet vil ligge ved Helsingfors-Vanda lufthavn og får navnet Clarion Hotel Helsinki Airport, og skal åpnes høsten 2016.

Publisert

Åpningen skjer fire dager etter at konsernets første finske hotell på Busholmen i Helsingfors har åpnet. Dette er neste steg i Nordic Choice Hotels’ utvidelsesplaner, der målet er å åpne 10 hoteller i Finland de neste fem årene.

Åpnes i oktober 2016

«Allerede i vår kunngjorde Nordic Choice Hotels at de skulle gå inn på det finske markedet og åpne et nytt hotell på Busholmen i Helsingfors. Satsingen på Busholmen var et første steg for konsernet. Når hotellkonsernet nå kunngjør at de åpner ytterligere et hotell i Helsingfors på Vanda lufthavn, viser Nordic Choice Hotels at de mener alvor, og at ekspansjonen er i gang allerede før det første hotellet har åpnet», heter det i en pressemelding.

Begge hotellene åpner dørene samme uke. Hotellet på Busholmen med 425 rom åpner 17. oktober, mens Clarion Hotel Helsinki Airport, som får 258 rom, skal åpnes 21. oktober 2016.

Store ambisjoner i Finland

Før boblene fra champagnen har lagt seg etter åpningen av Clarion Hotel Helsinki i oktober neste år, er det tid for å fylle glassene på nytt og feire at vi åpner enda et hotell i Helsingfors. Mine ambisjoner for Finland er store, og det at vi nå åpner to hotell i løpet av fire dager, viser at vi har tar sikte på å vokse på det finske markedet, og at det skal skje fort, sier styreleder for og eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Får 258 rom

Med det nye Clarion Hotel Helsinki Airports 258 rom bidrar Nordic Choice til å øke hotellkapasiteten i Helsingfors med totalt 700 rom. Clarion Hotel Helsinki Airport satser i tillegg til hotellrommene også på restaurantdrift og møte- og konferanserom.

Hotellet vil ha 10 konferanselokaler, og det største av dem tar opptil 260 personer. Totalt regner man med å ansette 250 personer for å drive Clarions to hoteller i Helsingfors.

– Når vi nå går inn på det finske markedet, vil vi gjøre det med stil. Med førsteklasses innredning, kreative restauranter som byr på Fun Dining og en levende, sosial lobby vil vi vise at et hotellbesøk kan være så mye mer enn bare en seng og en frokost. Ved å være annerledes og by på det uventede har vi hatt stor fremgang i Sverige og Norge, og vil nå by Helsingfors på Clarion og det vi står for, sier Henrik Berghult, Senior Vice President i Clarion Hotel.

Påbegynt i sommer

Skanska begynte byggingen av det åtte etasjer høye Clarion Hotel Helsinki Airport allerede i sommer. Arkitekturbyrået SARC står for hotellets arkitektur og Keva fungerer som bygningens utleier.

– Vi er veldig fornøyde med at det kommende hotellet får et førsteklasses og betydningsfullt varemerke, akkurat som Clarion ellers, og at hotellet sammen med hotellet på Busholmen blir et av de to første Clarion-hotellene i Finland. Nordic Choice Hotels er i sin tur en profesjonell leietaker og en sterk aktør, uttaler Kevas portføljeforvalter Petri Louhio.

Powered by Labrador CMS