Raffles Hotel Singapore
Raffles Hotel Singapore

Accor Hotels kjøper luksushoteller

Denne uka ble det kjent at Accor Hotels overtar de klassiske og kjente hotellkjedene Fairmont, Raffles og Swissôtel. Kjøpet omfatter 155 ikoniske luksushoteller og feriesteder, som for eksempel Raffles i Singapore, The Savoy i London, The Plaza Hotel i New York og Le Royal Monceau - Raffles i Paris.

Publisert

Velkjente Raffles Hotel i Singapore er ett av luksushotellene som nå kommer under Accor Hotels sine vinger.

Oppkjøpet gjør Accor Hotels en av de ledende globale aktører i luksussegmentet av luksus.

Nøkkelsegmment

Ærverdige The Savoy i London overtas av Accor Hotels. (Foto: Booking.com)

«Luksushotell-segmentet blir et nøkkelsegment i tiden som kommer. Fairmont Raffles Hotels International (FRHI) har uovertruffen hotellportefølje i luksus-segmentet, og betydelig virksomhet i Nord-Amerika, noe som gir Accor Hotels en sterkere plattform for å fortsette sin raske globale ekspansjon», heter det i en pressemelding.

Administrererende direktør i Accor Hotels, Sebastian Bazin. (Foto: Accor Hotels)

– Dette er et stort skritt fremover for Accor Hotels, og en unik mulighet til å utvide vår portefølje med tre prestisjetunge merkevarer. Oppkjøpet viser konsernets smidighet i en raskt forandret bransje, og posisjonerer oss som en betydelig aktør i bransjen, sier administrerende direktør i Accor Hotels, Sebastian Bazin i pressemeldingen.

768 millioner euro

Accor Hotels kjøper FRHI Holdings Limited av de nåværende eierne Qatar Investment Authority, Kingdom Holding Company of Saudi Arabia, og Oxford Properties. Accor Hotels betaler 768 millioner euro for gildet. I forbindelse med oppkjøpet blir Qatar Investment Authority og Kingdom Holding Company of Saudi Arabia nye aksjonærer i Accor Hotels med 10,5 prosent og 5,8 prosent av aksjekapitalen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS