Til «VM» i dessert

Som eneste norske deltaker, skal Hanami-kokken Aleksander Aurstad Olsen være med i «Dessert of the year», som arrangeres i London på skuddårsdagen, 29. februar.

Publisert

Tidligere har 24-åringen også forsøkt seg i San Pellegrino Young Chef, og han har også deltatt i NM kokkekunst og i Årets sjømatkokk (2. plass)

Hoveddelen på desserttallerkenen, ett av 8-9 elementer på tallerkenen.

Alltid likt å lage dessert

– Har alltid likt å lage desserter. Det er så mange smaker, teksturer, teknikker og kontraster å jobbe med, sier Aleksander Aurstad Olsen.

– Samtidig kan du ta deg mye bedre tid til platingen, og få lagt opp noe som kan minne om kunstverk til tider. Nå spesialiserer meg mer og mer innen dessert, tar noen påbygginger her og der, reiser mye rundt for inspirasjonen sin del. Var også på ett kurs hos Valrhona i Paris i fjor, noe som ga enda mer inspirasjon. Nå vil jeg altså prøve å hevde meg i en dessertkonkurranse, sier 25-åringen.

Konkurranse på skuddårsdagen

– Konkurransen arrangeres på Hotelympia i London mandag 29. februar. Det er Association of Pastry Chefs som står bak det årlige arrangementet, men det pleier å være størst prestisje de årene det arrangeres en messe samtidig, som i år. Da er det også flere skarpskodde deltakere, og en konkurranse der det er vanskelig å nå opp, forteller Aleksander Aurstad Olsen.

– Målet er jo selvfølgelig å vinne, men det er som nevnt hard konkurranse. Må likevel innrømme at jeg blir meget skuffet hvis jeg ikke havner på pallen! sier kokken, som de skiste ukene har ligget i hardtrening i Bamas kjøkken i Oslo, som han har fått låne til oppladingen mot konkurransen.

Aleksander Aurstad Olsen er kokk på Hanami i Oslo. (Foto: Privat)

Her kan du lese mer om dessertkonkurransen i London

Læretid på To Rom og Kjøkken

– Jeg har alltid likt å lage mat, og bestemte meg for å bli kokk da jeg gikk i 9.klasse. Det første året på videregående (Byåsen) valgte jeg restaurant- og matfag, og det andre året på gikk jeg på Ladejarlen videregående skole, der Geir Rune Larsen var en stor inspirasjonskilde og som gjør en fremragende innsats for rekruttering til kokkefaget, et fag jeg kan si jeg elsker og brenner for, sier Aleksander Aurstad Olsen, som opprinnelig kommer fra Trondheim, og som tok fagbrev i høsten 2013 etter å ha vært lærling hos Roar Hildonen på To Rom og Kjøkken.

Japansk mat

For tiden jobber Olsen på Hanami på Tjuvholmen i Oslo. Hanami eies av Dilla Holding, som også eier flere restauranter, deriblant Hinoki, som akkurat åpnet på Lillestrøm, samt Nama i Bergen.

– Jeg har vært på Hanami i litt over ett år nå, der jeg arbeider som pastrychef. Hanami er en japansk fusion-restaurant. Har hatt en forkjærlighet fra det japanske kjøkken siden jeg begynte læretiden i Trondheim, og var blant annet utplassert på den anerkjente restaurant Les Creation de Narisawa i sentrum av Tokyo i fem uker. Restauranten er regnet som én av de aller beste i hele Asia, så jeg var heldig som fikk oppleve den på nært hold, sier 25-åringen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS