Foto: K.G. Puntervold AS

Fra brennevin til håndsprit hos KG Puntervold AS

K. G. Puntervold AS i Grimstad har på rekordtid kastet seg rundt for å kunne produsere desinfeksjonsmiddel til sykehus og dagligvare i Norge.

Daglig leder Fabian Widmer. (Foto: K.G. Puntervold)

– Etter mange henvendelser og et enormt behov, har vi de siste dagene jobbet døgnet rundt for å få alle ingredienser og offentlige godkjennelser på plass. I løpet av helgen produserte vi over 25 000 enheter til lokalmarkedet og deler av NorgesGruppen, sier daglig leder Fabian Widmer.

«Norsk Håndsprit»

Det tappes stadig flere flasker med håndsprit hos K.G. Puntervold. (Foto: K.G. Puntervold)

– Vi er eid av Det Norske Brenneri, og våre mest kjente produkter er Arvesølvet akevitt og Harahorn gin. Nå vil vi gjerne ta i et tak i den vanskelige situasjonen landet vårt står i og starter med å dele ut desinfeksjonsmiddel gratis til den lokale helsetjenesten og sykehus, så langt opplaget rekker.

– Vi er svært glade for avtalen med Norgesgruppen, som gjør at vi har unngått permitteringer på fabrikken i Grimstad. Faktisk har vi leid inn ekstra bemanning, forteller Widmer.

Små flasker med håndsprit fra K.G. Puntervold. (Foto: K.G. Puntervold)

Bedriften tapper på flasker fra 50 ml til 1 liter, og har kalt produktet «Norsk Håndsprit».

Trenger enda flere flasker

– Vi håper at vi snart også får tak i enda flere flasker å tappe på. Det er skrikende mangel i hele Europa på ulike råvarer, men vi har vært heldige så langt. Har noen tips eller sitter på et lager med runde småflasker fra 50 milliliter opp til en halvliter, er det bare å ta kontakt med K.G. Puntervold i Grimstad, opplyser Widmer.

– Såpe og vann er viktig, men også håndsprit for å desinfisere. Nå håper vi bare at vårt lille bidrag vil kunne være med å begrense spredningen av koronaviruset, sier Widmer.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS