Arvesølvet Juleakevitt 2019

Arvesølvet Juleakevitt er en av de mest populære juleakevittene, og har vært testvinner flere år på rad. Årets juleakevitt fra Det Norske Brenneri er ekstra vellagret.

Publisert

Den er modnet på både sherry- og madeirafat. Dette gir en harmonisk akevitt med kryddertoner.

«Brenneriets masterblender på destilleriet i Grimstad har skapt en akevitt som er perfekt til hjemmelaget julemat – som ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Server den også romtemperert som avec i et tulipanglass. I den mørkeste tiden på året kan vi unne oss det beste i glasset», heter det i en pressemelding fra Det Norske Brenneri.

Nummerert utgave – begrenset opplag

Varenr:: 10365301 ( Vinmonopolet)
Pris: 500 kroner

Brenneriets 10 beste juleakevitter

Brenneriets julekasse inneholder 10 små flasker á 50 ml av norsk håndverksakevitt som passer til julemat og kalde vinterdager. Tradisjonell produksjonsprosess for norsk akevitt. Urter- og krydderdestillater blandet med ulagret og fatlagret norsk potetsprit.

Blant innholdet finner vi:

Arvesølvet Juleakevitt – Modnet på både sherry- og madeirafat. Det Norske Brenneri mener dette gir Arvesølvet jul en uovertruffen tidløs kvalitet, med et harmonisk krydderbilde. Til den hjemmelagede julematen.

Hellstrøm Juleakevitt – Her har mesterkokken overgått seg selv. Lagret på både sherry- og madeirafat. Dette gir en kompleks og fyldig juleakevitt, med behagelig fattonere og et deilig krydderpreg

V&D Pinnekjøttakevitt – Kompleks krydderkarakter med hint av sherry. Smaken har god krydderfylde med rund fatkarakter. Passer som navnet sier, svært godt til pinnekjøtt.

Palmer Ribbeakevitt – Dempet fatpreg. Karven er tydelig, men behagelig integrert. Man sitter igjen med en tørr og varm ettersmak. Absolutt til ribbe og surkål.

Statholderens Akevitt – Utviklet i samarbeid med stjernekokk Bent Stiansen på Statholdergården. Godt krydret taffelakevitt – til julens hjemmelagde leverpostei og silderetter. Smak av karave, etterfulgt av appelsin, lakris, kardemomme og pepper.

Varenr.: 7797008 (Vinmonopolet)

Pris: 420 kroner

Det Norske Brenneri byr også på nissedram i førjulstiden.

Nissedram – En harmonisk, varm og svalende juleakevitt. Til den beste hjemmelagede julemiddagen. Også perfekt som avec i et tulipanglass. Vi får håpe det ikke er kuldegrader på låven, for denne akevitten serveres best romtemperert.

VP-varenummer: 10490202

Pris: 359 kroner

Les også: Kalender for akevittelskere

Powered by Labrador CMS