Leif Harald Olsen har over 40 års erfaring fra Diplom-Is, og har fulgt isens utvikling gjennom flere tiår.
Leif Harald Olsen har over 40 års erfaring fra Diplom-Is, og har fulgt isens utvikling gjennom flere tiår.

Isens festdag

Mai er den måneden den selges mest is i Norge, og is-fabrikkene trapper opp produksjonen for å sikre iskrem til hele landet før 17. mai.

Is-fabrikkene trapper opp produksjonen for å sikre iskrem til hele landet før 17. mai.
Is-fabrikkene trapper opp produksjonen for å sikre iskrem til hele landet før 17. mai.

Mai markerer startskuddet for iskremens høysesong – og ingen måned får det til å gå mer unna i frysedisken enn denne.

Spesielt dagene før nasjonaldagen er det full fart, og 17. mai er uten tvil årets største iskremdag. Nordmenn elsker is, og nasjonaldagen er intet unntak. I mai spiser nordmenn nærmere 10,5 millioner småis rundt nasjonaldagen, og da er ikke engang boksis medregnet.

Fyller isdiskene før 17. mai

Med nasjonaldagen rett rundt hjørnet, og varmen som endelig melder sin ankomst, har Diplom-Is trappet opp innsatsen på fabrikken på Gjelleråsen utenfor Oslo.

Målet er tydelig: Å sørge for at hele landet har godt fylte frysedisker i tide til folkefesten – og til den norske sommeren som venter.

Væravhengig salg

En som merker trykket, er faglig leder og prosjektleder på fabrikken, Leif Harald Olsen. Han har over 40 års erfaring fra Diplom-Is, og har fulgt isens utvikling gjennom flere tiår.

– Her på Gjelleråsen setter vi nå inn ekstra ressurser i oppladningen til 17. mai. Vi må sørge for at det er nok iskrem til folket – både på nasjonaldagen og gjennom sommeren. Med det varme været vi har hatt hittil i mai, går det unna store mengder is. Iskrem er ekstremt væravhengig, og så snart sola titter frem og temperaturene stiger, skyter salget i været, sier Olsen.

Salgstall

I mai 2024 solgte Diplom-Is hele 828 314 Krone-is, ifølge interne salgstall – en økning på hele 200 prosent over forventet før 17. mai, mye takket være det fine været. 

Så langt i 2025 har Diplom-Is produsert 53 millioner iskrem – en økning på fem prosent fra 2024.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS