Nytt Horeca-magasin på vei

Årets sjette utgave av magasinet Horeca er på vei til abonnentene. Nummeret er spekket med spennende lesestoff for alle som er tilknyttet bransjen. I denne utgaven kan du blant annet lese om planene for verdens største undervannsrestaurant like ved Norges sydspiss.

Publisert
Omslaget på Horeca nummer 6 2017. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)
Omslaget på Horeca nummer 6 2017. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Europas første og verdens største undervannsrestaurant

Om et drøyt år kan du innta et bedre måltid under havet i en liten bukt like ved Lindesnes Havhotell. Her skal Europas første og verdens største undervannsrestaurant, Under, nå bygges.

Arbeidet med restauranten starter i første kvartal 2018. Målet er at den skal stå klar for de første gjestene ett år etterpå, i 2019.

– Vi planlegger rundt 100 sitteplasser. Det skal bli verdens største, men også verdens beste undervannsrestaurant. I tillegg til selve mat- og drikkeopplevelsen, skal vi også satse på andre faktorer som vil gjøre destinasjonen helt spesiell, sier brødrene Stig og Gaute Ubostad, som står bak den friske satsingen ved Norges sydspiss.

Scandic Nidelven tilbake på frokosttoppen

Det gikk ikke mer enn ett år; Scandic Nidelven tok tilbake tronen som landets beste frokosthotell etter ett års «pause» fra frokosttoppen. Thon Hotels holdet nivået, og sikret både sølv og bronse i årets kåring ved Thon Hotel Lofoten i Svolvær (sølv) og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen (bronse).

Scandic Nidelven vant konkurransen i 10 år på rad – fra 2006 til 2015. I 2016 var det Thon Hotel Lofoten som gikk vinnende ut. Scandic Nidelven var da «nede» på bronseplass, men i år var det igjen Trondheim-hotellet som var best, ifølge juryen.

Les mer i magasinet Horeca og enda mer på Horecanytt.no.

Lager geitost i verdensklasse

Bo Jensen lager prisbelønt ost i det som kanskje må betegnes som verdens minste og bortgjemte ysteri, på gården Aurenes, noen kilometer øst for Undheim på Høg-Jæren i Rogaland.

To ganger har han gått seirende ut av kategorien «Årets ost» under Det Norske Måltid; i 2011 for Knudeosten (fra Knudeheia, men har senere fått navnet Fjelltopp), og i 2016 for Lille Aske. I november deltar han i VM.

Les mer om Bo Jensen i Horeca nummer 6 2017

Fem år med Mathallen

Over fem millioner mennesker har vært innom Mathallen siden åpningen i oktober 2012. Nå inkluderes også Vulkan Depot i Mathallen-konseptet.

– Det er vi veldig fornøyd med. Prognosene for 2017 sier 1,3 millioner besøkende og en omsetning på 180 millioner kroner, forteller to av dem som har vært helt sentrale skikkelser bak Mathallen i Oslo, markedsdirektør i Aspelin Ramm, Sverre Landmark, og daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

Les mer i magasinet Horeca (nummer 6 2017)

Matomsorgsprisen

Matomsorgsprisen ble sist onsdag delt ut for 12. gang. Denne gangen var det Ronald Takke fra Glomstua omsorgssenter i Molde som fikk prisen.

Her kan du se bilder fra utdelingen av prisen

Les mer om Ronald Takke i Horeca nummer 6 2017

Ta vare på hotellmøblene

– Ta vare på hotellmøblene, oppfordrer møbeltapetserer Frode Furunes, som driver Furunes Møbel i Nord-Trøndelag. Han reiser landet rundt for å ta fatt på utslitte, men likevel gode møbler.

– Gamle hotell- og restaurantmøbler må restaureres og holdes vedlike. Ikke kjøp nye og billigere møbler, anbefaler møbeltapetsereren.

Les mer om Furunes Møbel i Horeca nummer 6 2017

Tema akevitt

Denne høsten er Akevittboka lansert – i samme format som forfatter Arnt. R. Steffensens forgjengere Whiskyboka og Cognacboka.

– Det finnes mange gode bøker om akevitt, så hvorfor kjøpe akkurat denne? Det korte svaret er at den er mer aktuell, sett i forhold til den revolusjonen akevitt er inne i akkurat nå. Det er en bok for det 21. århundre, som ser på akevitten med et friskt blikk, uttaler Steffensen.

Saken om Akevittboka er en av mange i temadelen om akevitt i Horeca nummer 6 2017

Andre større artikler

Ellers i denne utgaven kan du lese om sjefen på Himkok, Yunus Yildiz, som er portrettert i denne utgaven

Videre kan du også lese om Fauske Jernbanekafé. – Møsbrømlefser er spesialiteten vår. Folk kommer både sørfra i Norge og fra andre deler av verden og smaker på den. Enten de er fra USA eller Spania; alle har hørt om møsbrømlefsene våre, sier daglig leder Åge Ellingsen. Fauske Jernbanekafé er typebedrift i Horeca nummer 6 2017.

Denne utgaven er også en messeutgave for Østlandske Storhusholdning, som arrangeres i Hamar onsdag 25. og torsdag 26. oktober.

Du finner også en stor temadel om kaffe, og vi har selvfølgelig også en sak fra NM i kokkekunst.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS